Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
VAAF

Lotte Masker en Jonna Bo Lammers, beter bekend als VAAF, zijn docent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij VAAF? Bekijk het aanbod op deze pagina!

VAAF

Tekenen en schilderen

Over VAAF

VAAF bestaat uit Lotte Masker en Jonna Bo Lammers. Illustratie trok hen altijd enorm: wat kun je allemaal communiceren dat tekst niet kan zeggen? Als llustratie-duo maken ze graag schilderijen, illustraties, kleding en alles dat kleur kan gebruiken. Maar VAAF staat met name bekend om murals (muurschilderingen). Lotte en Jonna zijn zelf namelijk enorm gecharmeerd door de impact van een grote muurschildering die echt om je aandacht vraagt.

Zowel Lotte als Jonna houden van leren door te doen, dus als docent laten ze iedereen graag veel uitvoeren. En daarbij mag je extreem veel fouten maken, want daar leer je van!

Favorieten/inspiratie

Lotte en Jonna zijn enorm fan van het Israëlische muurschilderscollectief Broken Fingaz. Alles waar een opdrachtgever bang voor is, doen ze: felle kleuren, gekke afbrekingen, heftige onderwerpen, extreem druk... En het werkt! Als ze werken in een kleine ruimte, maken ze gebruik van alle hoekjes, plinten en bochtjes. Ze hebben geen angst. Het is alles of niets. De gebouwen die ze beschilderen, nemen ze ook mee in hun ontwerp, iets waar Lotte en Jonna erg fan van zijn: je kunt bijvoorbeeld een raam negeren in je ontwerp óf je kan er gebruik van maken.

Trots op!

VAAF is erg trots op hun Aletta Jacobs-schildering in de stad. Jonna en Lotte wilden een werk maken waarbij ze Jacobs als voertuig gebruikten om een ander probleem aan de kaak te stellen: beauty & brains. En daarbij Aletta Jacobs als nóg krachtiger uit te beelden. Want VAAF ziet kracht in de worsteling: je begint met studeren en er wordt in een studentenweekblad over je uiterlijk geschreven. Dat ze dit soort onzin heeft doorstaan, doet Lotte en Jonna haar enorm bewonderen.

Het leuke aan lesgeven is iets dat voor ons als heel vanzelfsprekend is, het doorgeven aan anderen. Je hebt pas door wat voor kennis je hebt als je gaat lesgeven!

Lotte Masker & Jonna Bo Lammers