Navigatie overslaan
Kies je cursus
Willem Kolvoort

Willem Kolvoort is gastdocent Grafiek bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Willem? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Willem Kolvoort

Over Willem

Illustrator Willem Kolvoort neemt zijn leerlingen graag mee in zijn manier van werken en is vooral tevreden als ze er plezier aan beleven. Veel mensen in Groningen zullen zijn werk kennen; Willem is een van de vaste postermakers van Vera. Al ruim dertig jaar maakt hij voor het poppodium zijn karakteristieke, fantasievolle, humoristische zeefdrukken, in 2020 was er een overzichtstentoonstelling van zijn posters te zien in het Groninger Museum. Ook maakte hij een poster voor de Unzipped-expositie in Het Groninger Museum over The Rolling Stones.

Opleiding en meer

Willem studeerde af aan Academie Minerva. Een van de leukste projecten die hij deed was Where the Candybeetle dwells..., waarin hij een 11-tal bands een nieuw nummer heeft laten maken naar aanleiding van een serie tekeningen die samen een beeldverhaal vormen.

Favorieten/inspiratie

Willem houdt van het werk van Jeroen Bosch en Pieter Breughel, onder andere vanwege de gekke figuren die ze gebruikten.

Foto: Sander van der Bij

Het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik om de cursisten mee te nemen in mijn manier van werken. Tevreden ben ik als ze, naast het leren van de techniek, er ook plezier aan beleven.

Willem Kolvoort

Workshops en cursussen

Er zijn momenteel geen workshops of cursussen. Bekijk ons hele cursusaanbod.