Navigatie overslaan
Kies je cursus

Willemijn Overmars

Grafiek

Over Willemijn

Willemijn Overmars begon ooit aan een cursus zeefdrukken en dat liep meteen volledig uit de hand. Ze viel als een blok voor de techniek, volgde nog meer cursussen en begon er zelf ook mee, eerst thuis, in het klein, later in een werkplaats en in haar mobiele ‘zeefdruk-bus’. En voor ze het wist gaf ze ook workshops & cursussen. Nog altijd verveelt het zeefdrukken haar niet en laat ze zich verrassen door nieuwe mogelijkheden.

Met veel enthousiasme deelt ze haar ervaring, kennis en liefde voor de techniek met haar cursisten. Geduld en aandacht voor het proces zijn erg belangrijk bij het zeefdrukken. Je bent er niet in één les, en dat hoeft ook niet.

Opleiding en meer

Ze studeerde aan Academie Artemis in Amsterdam. Naast haar werk bij VRIJDAG, werkt ze als freelance illustrator. In haar atelier drukt ze haar tekeningen op kleding, kaarten en posters. En in de zomer staat ze op festivals en bedrukt kleding van bezoekers, live vanuit haar bus.

Favorieten/inspiratie

Ze houdt van Jugendstil, Pop Art en de zeefdrukken van Andy Warhol. Kunstenaars die ze bewondert om hun werk, kracht, speelsheid of kleurgebruik, zijn Niki de Saint Phalle, Marte Röling, Frida Kahlo, Ernst Haeckel en Henri Rousseau.

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik dat hier jong en oud, allen met hun eigen verschillende achtergrond, bij elkaar komen. Met veel enthousiasme deel ik graag mijn ervaringen, kennis en de liefde voor de techniek.

Willemijn Overmars