Navigatie overslaan
Kies je cursus
Wim Lever

Wim Lever is muziekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Wim? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wim Lever

Accordeon

Over Wim

Wim Lever is gek op muziek in het algemeen en de accordeon in het bijzonder. Spelenderwijs brengt hij in zijn lessen die liefde over en daagt hij zijn cursisten uit om vooral veel samen te spelen. Want samen muziek maken is het mooiste wat er is. Wim vindt het heel leuk om samen te spelen met anderen, daarom speelt hij in de Klezmergroep Klezmer&Co en vormt hij met zijn vrouw het duo Wet. Het was het specifieke geluid dat hem destijds voor de accordeon deed kiezen en hij houdt er nog steeds van. Graag brengt hij zijn liefde voor het instrument en zijn liefde voor de muziek over op zijn leerlingen. Om ze enthousiast te maken en uit te dagen zich verder te ontwikkelen.

Opleiding

Conservatorium Groningen, accordeon en koordirectie.

Favorieten

Lyle Lovett en Maria Kalaniemi zijn twee muzikanten die hij bewondert, naast vele andere muzikanten en componisten. Er is zo ontiegelijk veel muziek op de wereld, waarschijnlijk heeft hij het mooiste nog niet ontdekt.

Ik ben trots op mijn leerlingen die jaarlijks een ontwikkeling doormaken. En dat we voor veel leerlingen uit het speciaal onderwijs een hoogtepunt in hun week zijn.

Wim Lever