Navigatie overslaan
Kies je cursus

Goudmakers presentatie

Goudmakers presentatie

18 november 2022 presenteerden de Goudmakers. Met zo'n 60 man publiek hebben ze er een geweldige avond van gemaakt!

🎶🎵 Je moet zeilen op de wind van vandaag
De wind van gisteren helpt je niet vooruit
De wind van morgen blijft misschien wel uit
Je moet zeilen op de wind van vandaag 🎶🎵

Pauline van der Kolk, projectleider VRIJDAG in de Buurt: "Wow. Het is vrijdagavond en ik zit in het Dok, een buurtcentrum in de Groningse wijk Lewenborg. Op het podium zitten acht ouderen. Ze vertellen over opgroeien in andere tijden, over trouwen en kinderen krijgen. Over dingen waarover je niet praatte, die gewoon zo gingen. Over vrijheid en voor jezelf kiezen. Over ouder worden, over leven. En ze zingen over zeilen op de wind van vandaag. Ze zijn breekbaar en sterk tegelijkertijd. Hun verhalen raken, zijn eerlijk, ontroerend en soms grappig.

Ik ben onder de indruk van wat regisseurs Rozan Vergeer en Janneke Bruggink samen met muzikant Han Hesselink, beeldmaker Roger Muskee en zangdocent Lucie Dekker met deze groep oudere wijkbewoners hebben bereikt. Op verzoek van Vrijdag in de Buurt zijn ze met hun theatercollectief Dit is LUCY. met het project 'Goudmakers' aan slag gegaan, gericht op (de preventie van) eenzaamheid onder ouderen.

Mensen die vlakbij elkaar in een flat woonden, maar elkaar niet kenden, kwamen de afgelopen maanden een keer per week bij elkaar om koffie te drinken, verhalen te delen, te zingen en te spelen, want daarvoor ben je nooit te oud.

En nu zitten ze samen te sprankelen op het podium, blij met elkaar en zichzelf en pakken ze het publiek helemaal in. Wat waardevol. En wat tof dat dit project dankzij de Gemeente Groningen binnenkort ook in een andere wijk van start kan. Ik hoop dat deze Lewenborgse Goudmakers ondertussen nog een tijdje doorzeilen!"