Navigatie overslaan
Kies je cursus

Kijkje in de repetities

Op maandag 4 april vond de eerste Goudmakers repetitie plaats, bij de prachtige Stefanuskerk aan de Noorddijk, net buiten Lewenborg. Door weer en wind kwamen vijf deelnemers naar de kerk; fietsend, op de scootmobiel of in de auto. We ontvingen veel afmeldingen vanwege de griep en Corona en gingen dus met een klein groepje van start. Dat deden we in het bijgebouw naast de kerk waar we door de koster gastvrij werden ontvangen.

De ochtend stond in het teken van kennismaken met elkaar en met de makers: Janneke, Rozan en Han. We zongen Het Dorp van Wim Sonneveld en bespraken met elkaar waar we opgroeiden; in de stad, in een dorp, op het platteland. Een mooie manier om een klein inkijkje te krijgen in de herinneringen van anderen. En als vanzelf gingen we aan de slag met een theateroefening waarbij we ons ervan bewust werden dat je een zin op heel veel verschillende manieren uit kunt spreken waardoor het karakter van dat wat je zegt ineens heel anders kan zijn. De deelnemers hebben aan het eind van de ochtend opgeschreven waarom ze meedoen aan dit project en wanneer het voor hen geslaagd is. Informatie die voor Janneke, Rozan en Han erg belangrijk is om hun werkwijze op af te kunnen stemmen.
Tot slot zijn we met elkaar naar de kerk gewandeld. Daar vinden de komende tijd de theaterrepetities plaats en ook de voorstelling wordt in de kerk gespeeld. De reacties van de deelnemers waren erg enthousiast na deze eerste ochtend. Ze gaven aan het gevoel te hebben op veilige wijze mee te worden genomen in het proces en hadden het erg naar hun zin gehad. "Tot volgende week!" klonk het blij. En getooid in regenpak en poncho vertrok iedereen weer naar huis.