Navigatie overslaan
Kies je cursus

Wijkensemble Oosterpark maakt voorstelling Overhoop

Wat gebeurt er achter de voordeur van jouw buren? In hoeverre open jij je deur voor een ander? Wie ken je écht? Kan je thuiskomen in een straat die al zo lang bestaat? En welke regels leven er eigenlijk in de wijk? Overhoop, een wijkvoorstelling voor, door en over de Oosterparkwijk. Met muziek, zang, dans, theater, kostuums, decor, eten en gezelligheid uit de wijk!

Wanneer
28 april - 20.00 uur
29 april - 15.00 uur
29 april - 20.00 uur

Locatie
Paradijsvogeltuin (Paradijsvogelstraat 9713, Groningen)

TICKETS (LET OP: geen kaartverkoop aan de deur)

Doe je mee?
Heb je zin om andere creatieve buren te ontmoeten en mee te doen/helpen met dit project? Ben jij ook benieuwd wie er achter al die mooie deuren van de Oosterparkwijk wonen of heb je gewoon zin om je handen uit de mouwen te steken? Ervaring is niet nodig, en leeftijd maakt niks uit. Je bent van harte welkom! Meld je aan bij cultuurcoach Rozan Vergeer!

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: bij Van Houten, WIJ Oosterparkwijk, De Paradijsvogeltuin, De Wijk De Wereld en VRIJDAG in de Buurt.

Credits

Concept/regie/tekst
Rozan Vergeer

Research en tekst
Anke Odinga

Spel
Avrora Petrosov
Marijke Zondervan
Hanneke Hoitink
Jelle Slot
Marat Petrosov
Belkys Maria Montero De la Rosa
Nienke Jager
Myhra Schilt
Saskia Goldenbeld
Rosa Francken

Klein Wijkkoor Eusterpaark
O.l.v. Hannelore Duynstee
Gerrie Bladder
Agnes Voorintholt
Leontine Wiessing
Xandra Bardet
Frederika de Vries
Ineke Schaafsma
Willy Deinum
Stef Driessen
Willem Bouman
Marga Hazelaar

Operazangeres
Elina Mykheleva

Dans
O.l.v. Ada Daniela & Shara Maaskant

Kinder-dansgroep
O.l.v. Tim Braams & Tjarda Wolters

Muziek
O.l.v. Han Hesselink, Stef Driessen & Oleg Petrov

Kinderkoor
O.l.v. Lucie Dekker

Decor
O.l.v. Thijs Koster

Kostuum (Kostuumgroep van het Lentefestival)
O.l.v. Alette Vleems

Productie
Marelien Geus

Techniek
Jez Cox

Wijkkoor 'Eusterpaark'
Dirigent Hannelore Duynstee: “Voor mij als dirigent is het heel belangrijk dat zangers zich welkom voelen in het koor, zodat ze zoveel mogelijk plezier beleven aan het samen zingen. We doen geen stemtest; iedereen mag meedoen. Dat wil niet zeggen dat ik de zangers niet uitdaag. Plezier in samen zingen komt juist ook voort uit het opzoeken van de grenzen. En natuurlijk is het ook superleuk dat je zingt met andere buurtbewoners! We treden ook graag op in de wijk wanneer daar iets georganiseerd wordt. Dat doen we samen met een combo van muzikanten uit de wijk.”

Theatermaken
Theatermaker Rozan: “Verhalen die verteld moeten (blijven) worden, ze liggen hier voor het oprapen. Te gek vind ik het om samen met zoveel mooie mensen ‘iets’ nieuws te mogen maken voor/door/in de Oosterpark. Expres zeg ik ‘iets’ omdat de mensen waarmee ik ga werken de grootste inspiratie zijn voor de uiteindelijke voorstelling. Mooi als we zoveel mogelijk talent uit de wijk kunnen inzetten.”

Wijkschrijver
Anke Odinga is betrokken als Wijkschrijver: ‘’Ik geloof onvoorwaardelijk in de kracht van (universele) verhalen. Echte verhalen, over jou of mij. En ik geloof in verhalen doorgeven, om ons op die manier met elkaar te verbinden.’’

Het opzetten van het ensemble wordt mogelijk gemaakt door De Wijk de Wereld, VRIJDAG in de Buurt en alle bewoners van de Oosterpark.

Foto: Reyer Boxem