Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Wijkensemble Oosterpark

Wijkensemble Oosterpark
Na het grote succes van De Wijk De Wereld in de Oosterparkwijk gaan wij door met het delen van prachtige verhalen over onze wijk. We doen dit in de vorm van een ‘wijkensemble’. Iedereen is welkom om mee te doen of mee te werken, ook als je De Wijk De Wereld hebt gemist. We werken toe naar een open repetitie op 15 december om 20.00 bij Van Houten. Deze open repetitie laat je een glimp zien van het materiaal wat we tot nu toe hebben gemaakt. Leuk als je komt kijken! Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Doe mee met:

-Het wijkkoor ‘Eusterpaark’ o.l.v. Hannelore Duynstee elke donderdag van 19.30-21.30 uur.

-De dansgroep o.l.v. de Israëlische choreograaf Shini Bar Dimri elke woensdag van 19.30-21.30 uur.

-De theatergroep o.l.v. Rozan Vergeer in samenwerking met Anke Odinga als wijkschrijver elke donderdag van 19.30-22.00 uur.

Waar?
We repeteren bij ‘bij Van Houten’ Oliemuldersweg 47.

2023
In januari is er opnieuw een mogelijkheid om in te stromen bij het koor, de dans- en/of theatergroep. We starten dan met het maken van een gezamenlijke voorstelling. In 2023 starten we op woensdag 25 januari met de dansgroep en op 26 januari met het koor en de theatergroep. De voorstelling zal 28/29 april plaatsvinden.

Meedoen?
Van harte welkom! Ervaring is niet nodig. Naast zangers, dansers en acteurs zijn we ook op zoek naar mensen die op andere manieren willen meewerken/denken/maken/bouwen en organiseren. Heb je een idee, verhaal of wens? We horen het graag! Geef je op bij cultuurcoach Rozan Vergeer via rozan.vergeer@bijvrijdag.nl.

Wijkkoor 'Eusterpaark'
Dirigent Hannelore Duynstee: “Voor mij als dirigent is het heel belangrijk dat zangers zich welkom voelen in het koor, zodat ze zoveel mogelijk plezier beleven aan het samen zingen. We doen geen stemtest; iedereen mag meedoen. Dat wil niet zeggen dat ik de zangers niet uitdaag. Plezier in samen zingen komt juist ook voort uit het opzoeken van de grenzen. En natuurlijk is het ook superleuk dat je zingt met andere buurtbewoners! We treden ook graag op in de wijk wanneer daar iets georganiseerd wordt. Dat doen we samen met een combo van muzikanten uit de wijk.”

Dansen met Shani
Dansdocent Shani: “I believe that movement is the best teacher for learning and dealing with reality. Every rehearsal is empathic and trusting environment for us to learn and move together. During the rehearsal we will use contemporary dance, principles from Pilates, improvisation, learn choreographies and also write. This group is open for everyone with curiosity to move, explore, connect and create together."

Theatermaken
Theatermaker Rozan: “Verhalen die verteld moeten (blijven) worden, ze liggen hier voor het oprapen. Te gek vind ik het om samen met zoveel mooie mensen ‘iets’ nieuws te mogen maken voor/door/in de Oosterpark. Expres zeg ik ‘iets’ omdat de mensen waarmee ik ga werken de grootste inspiratie zijn voor de uiteindelijke voorstelling. Mooi als we zoveel mogelijk talent uit de wijk kunnen inzetten.”

Wijkschrijver
Anke Odinga is betrokken als Wijkschrijver: ‘’Ik geloof onvoorwaardelijk in de kracht van (universele) verhalen. Echte verhalen, over jou of mij. En ik geloof in verhalen doorgeven, om ons op die manier met elkaar te verbinden.’’

Het opzetten van het ensemble wordt mogelijk gemaakt door De Wijk de Wereld, VRIJDAG in de Buurt en alle bewoners van de Oosterpark.

Foto: Reyer Boxem