Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Nieuws uit de buurt

Aftermovie: De Wijk De Wereld in de Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. In 2022 was de Oosterparkwijk aan de beurt!

VRIJDAG in de Buurtsessies Korrewegwijk en De Hoogte

Sinds dat De Wijk De Wereld in 2019 neerstreek in de Korrewegwijk en de Hoogte zijn er heel veel mooie initiatieven op het gebied van kunst ontstaan. En onder de vlag van VRIJDAG in de Buurt hebben veel groepen zich kunnen vestigen in de wijken. Dit willen ze graag en elkaar en de wijk laten zien!

Nieuwe wijkdichter Korrewegwijk en De Hoogte

De Korrewegwijk & de Hoogte hebben een nieuwe wijkdichter, Willemijn van de Walle: "In het najaar van 2021 heb ik in het Floreshuis met veel plezier schrijfworkshops gevolgd bij de vorige wijkdichter, Charlotte Beerda. Hier ontdekte ik mijn liefde voor schrijven opnieuw.

Dansen voor jongeren in de Oosterparkwijk

Cultuurcoach van de Oosterparkwijk Rozan Vergeer en WIJ jongerenwerk sloegen de handen in een om weer een nieuwe dansgroep te verwezenlijken.

Workshops in het AZC

Eindelijk mogen we met de bewoners van de noodopvang locaties van het COA mooie dingen gaan doen! De lockdown gooide eerder roet in het eten maar nu gaan we echt van start.

Muziek in de Wijk - Selwerd en Paddepoel

Theatergroep Vinkhuizen

Woon je in Vinkhuizen en ben je op zoek naar een leuke en gezellige groep wijkbewoners die samen een voorstelling gaan maken? DOE MEE!

Dichtgroep Korrewegwijk en De Hoogte

Muziek in de Wijk - Korrewegwijk en De Hoogte

Hou je van muziek? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Voel je dan welkom bij de muzieklessen van Karam Shebat (El Karamba)!

Wijktheatergroep Goed Begin

SPEEL JE MEE? Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk acteren onder de bezielende leiding van regisseur, theatermaker en theaterdocente Philippien Bos.

Dansgroep Mous Korrewegwijk en De Hoogte

DANS JE MEE? Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk dansen onder de bezielende leiding van choreograaf en dansdocente Gaja.

Meezingcafé Beijum

Live muziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid, dat zijn de ingrediënten van het Meezingcafé! ZING JE MEE?