Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Nieuws uit de buurt

Meezingcafé Beijum

Elke laatste woensdag van de maand live muziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid in het trefpunt. ZING JE MEE?

Cultuurcafé Groningen Zuid

Ben jij als (amateur) kunstenaar, als professional, of vrijwilliger actief bezig bent met kunst en cultuur in Groninger Zuid? Kitty Boon, cultuurcoach in De Wijert nodigt jou van harte uit voor weer een Cultuurcafé! 

Aftermovie Een midzomernachtdroom Korrewegwijk en De Hoogte

Videograaf Jerry Vinke wist met deze aftermovie de essentie van het prachtige wijktheater project Een midzomernachtdroom in de Korrewegwijk en de Hoogte in beeld vast te leggen. Ga er lekker voor zitten en geniet!

Kostuums maken voor Mini Carnaval in Beijum

Wil jij deze zomer ook meelopen met de minicarnaval optocht in Beijum maar heb je nog geen mooi, leuk en fantasierijk carnaval kostuum? Workshopleider en textielkunstenaar Ramiro Koeiman, helpt je om een prachtig kostuum te maken.

Theater in de Oosterparkwijk

Na het succes van de locatievoorstelling Overhoop in de Paradijsvogeltuin gaan we door! Mooi nieuws: iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan theaterlessen in de Oosterpark komend najaar!

Cultuurcafés Oosterparkwijk

Cultuurcoach van de Oosterparkwijk Rozan Vergeer nodigt graag Oosterparkers die wensen hebben op gebied van kunst en cultuur in de wijk uit voor de Cultuurcafés.

Multicultureel wijkkoor Vinkhuizen

Houd je van samen zingen, gezellige middagen, nieuwe mensen ontmoeten en af en toe een optreden? Meld je dan aan voor het multiculturele wijkkoor van Vinkhuizen o.l.v. zangdocent Fenny Hoekstra. Samen zingen en een feestje te bouwen op muziek uit allerlei verschillende culturen? Meedoen is GRATIS!

Jongeren Studio T brengen eigen album uit

Sinds een halfjaar werken jongeren uit de Noorderlijke stadswijken in StudioT aan het schrijven, producen en opnemen van hun eigen muziek. Ondere begeleiding van enkele muziekprofessionals hebben ze nu hun eigen nummers uitgebracht.

Wijkvoorstelling Een Midzomernachtdroom

In deze voorstelling met liefde als hoofdingrediënt nemen wijkbewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte je met veel plezier mee op een sprookjesachtige trip.

Zang- en Gitaarworkshops van Karam Shebat

Elke donderdag gaat onze cultuurcoach en muziekdocent Karam Shebat zang- en gitaarworkshops geven aan volwassen bewoners van het AZC.

Creatieve Werkplaats De Wiershoeck in Beijum

Vorig jaar hielp cultuurcoach Kitty Boon bij het opzetten van de Creatieve Werkplaats in de Wiershoeck in Beijum. Er wordt lesgegeven door VRIJDAG docenten Tabitha Brouwer en Marloes Overweg en door wijkbewoner Catharina Nieuwenhout. 

Wijkensemble Oosterpark maakt voorstelling Overhoop

Na het grote succes van De Wijk De Wereld in de Oosterparkwijk gaan wij door met het delen van prachtige verhalen over onze wijk. We doen dit in de vorm van een ‘wijkensemble’ die samen de voorstelling Overhoop maakt. Iedereen is welkom om mee te doen of mee te werken!