Navigatie overslaan
Kies je cursus

Nieuws uit de buurt

Meezingcafé Beijum

Elke laatste woensdag van de maand live muziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid in het trefpunt. ZING JE MEE?

Cultuurcafé Groningen Zuid

Ben jij als (amateur) kunstenaar, als professional, of vrijwilliger actief bezig bent met kunst en cultuur in Groninger Zuid? Kitty Boon, cultuurcoach in De Wijert nodigt jou van harte uit voor weer een Cultuurcafé! 

Aftermovie Een midzomernachtdroom Korrewegwijk en De Hoogte

Videograaf Jerry Vinke wist met deze aftermovie de essentie van het prachtige wijktheater project Een midzomernachtdroom in de Korrewegwijk en de Hoogte in beeld vast te leggen. Ga er lekker voor zitten en geniet!

Kostuums maken voor Mini Carnaval in Beijum

Wil jij deze zomer ook meelopen met de minicarnaval optocht in Beijum maar heb je nog geen mooi, leuk en fantasierijk carnaval kostuum? Workshopleider en textielkunstenaar Ramiro Koeiman, helpt je om een prachtig kostuum te maken.

Jongeren Studio T brengen eigen album uit

Sinds een halfjaar werken jongeren uit de Noorderlijke stadswijken in StudioT aan het schrijven, producen en opnemen van hun eigen muziek. Ondere begeleiding van enkele muziekprofessionals hebben ze nu hun eigen nummers uitgebracht.

Wijkvoorstelling Een Midzomernachtdroom

In deze voorstelling met liefde als hoofdingrediënt nemen wijkbewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte je met veel plezier mee op een sprookjesachtige trip.

Creatieve Werkplaats De Wiershoeck in Beijum

Vorig jaar hielp cultuurcoach Kitty Boon bij het opzetten van de Creatieve Werkplaats in de Wiershoeck in Beijum. Er wordt lesgegeven door VRIJDAG docenten Tabitha Brouwer en Marloes Overweg en door wijkbewoner Catharina Nieuwenhout. 

Wijkensemble Oosterpark maakt voorstelling Overhoop

Na het grote succes van De Wijk De Wereld in de Oosterparkwijk gaan wij door met het delen van prachtige verhalen over onze wijk. We doen dit in de vorm van een ‘wijkensemble’ die samen de voorstelling Overhoop maakt. Iedereen is welkom om mee te doen of mee te werken!

De Wijk De Wereld in Lewenborg

Na eerdere succesvolle edities in Selwerd/Paddepoel, de Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum, Vinkhuizen en de Oosterparkwijk zijn we nu in Lewenborg!

Wijktheaterproject Een midzomernachtdroom

Voor de nieuwe wijktheaterproducatie Een midzomernachtdroom zoeken we creatieve en organisatorische talenten. DOE JE MEE?

Muziek in de Wijk - Selwerd en Paddepoel

Muzieklessen van Igor in Ten Boer

De cultuurcoach van Ten Boer, Peter Tol, wijst jullie graat op de muzieklessen van Igor. Igor geeft muzieklessen voor kinderen in Ten Boer. DOE JE MEE?