Navigatie overslaan
Kies je cursus
Naam gemaakt in Lewenborg’ is gestart!

'Naam gemaakt in Lewenborg' is gestart!

Afgelopen zaterdag kwam een groep van 15 enthousiaste Lewenborgers samen om aan een bijzonder textielkunstwerk voor de wijk te beginnen. Het was een geweldige opkomst, met zowel bekende als nieuwe gezichten.

Tijdens het project ‘Naam gemaakt in Lewenborg’ brengen we een ode aan de bewoners van de wijk. Dit doen we door gezamenlijk een kunstwerk te maken. Al bordurend zetten we de namen van geliefde Lewenborgers op textiel.

Afgelopen zaterdag was de eerste bijeenkomst van het project. Het borduren van de namen op het jute vergde veel aandacht, maar al snel ontstond er een gezellige sfeer en een nog gezelligere borduurgroep. Tijdens de volgende bijeenkomsten gaan we weer verder met borduren. De namen van de mensen die geborduurd worden riepen nu al veel verhalen op. Dit kunstwerk belooft een prachtige eerbetoon te worden aan de bijzondere mensen van Lewenborg.

Wil je ook meedoen? Op zaterdag 12 oktober gaan we van 13.00 tot 16.00 uur weer verder in het Dok (Kajuit 4, Lewenborg). Neem vooral je eigen ideeën en creaties mee!

Over het project

Naam gemaakt in Lewenborg is iedere twee weken op de zaterdagmiddag (t/m eind dit jaar). Bekijk hier alle data

We hebben een paar basisprincipes voor het wandkleed

  • Kies een naam van een geliefde persoon om te borduren en bepaal zelf het formaat van je stukje jute.
  • Je bepaalt zelf de achtergrond: passend bij de naam, figuratief of abstract.
  • Het jute hoeft niet volledig geborduurd te zijn, het bruin van het jute vormt een mooie basis voor de kleuren.
  • Warme kleuren (geel, lichtbruin, rood, roze) worden gebruikt voor de letters, koelere tinten (groen, blauw) voor de achtergrond.
  • Wil je eigen borduurkatoen gebruiken? Neem het mee om te zien of het bij de kleuren past.
  • In zes bijeenkomsten maken we de lapjes af en voegen we ze samen tot een groot wandkleed. Misschien hebben we dan ook ruimte voor extra details.