Het kunstencentrum heet nu VRIJDAG
naar VRIJDAG

Kunstencentrum

Het kunstencentrum van Groningen heet VRIJDAG! VRIJDAG is in 2014 ontstaan uit een fusie tussen de Stedelijke Muziekschool Groningen en het Kunstencentrum Groningen. VRIJDAG is zo een jonge organisatie met een rijk verleden.

Kunstencentrum Groningen

Wil je (beeldende) kunst maken in Groningen? Begin dan bij ons kunstencentrum! Of je nu wilt beeldhouwen, tekenen, schilderen, boetseren... Voor vrijwel alle beeldende kunsten hebben wij workshops en cursussen. Je hebt bij ons keuze uit tientallen disciplines. Zoek hieronder in ons cursusaanbod.

Zoek je cursus

VRIJDAG is er voor iedereen. Alle leeftijden en elk niveau. Je kunt dus altijd meedoen, of je nu start of al gevorderd bent. Wil je graag meedoen, maar kun je het niet betalen? Kinderen en jongeren kunnen hun les bij VRIJDAG vergoed krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk hier voor de voorwaarden.

Workshops en cursussen

We houden rekening met jouw wensen, hoeveel tijd of budget je hebt. Naast cursussen van circa acht weken bieden we daarom korte workshops van een hele of halve dag en lezingen van een paar uur. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met ons aanbod. Je kunt dit doen zowel door de week als in het weekend en in de vakanties, kortom in jouw vrije tijd.

Wat je ook kiest of doet, het gaat erom dat jij jouw eigen handschrift ontdekt. Dat jij je eigenheid leert uitdrukken bij het vormgeven in verschillende materialen. Wij helpen je daarbij graag!

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Heb je een vraag?

Verplicht veld