Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Ieder Kind Muziek

VRIJDAG wil alle kinderen van Groningen de mogelijkheid bieden om muziek te maken. Daarom komen we met onze muziekdocenten naar de scholen toe. Muzieklessen hebben een positieve invloed op de algehele ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert het vermogen tot samenwerken, doorzettingsvermogen en het draagt bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind en de sociale cohesie binnen een groep.

Onder-, midden- en bovenbouw

VRIJDAG Onderwijs biedt Ieder Kind Muziek komend schooljaar aan in drie modules. Er is een module voor de onder-, midden- en bovenbouw. Elke module bestaat uit twee lessenseries van elk 10 lessen. Deze zijn nauw met elkaar verbonden en sluiten op elkaar aan. De lessen worden uitgevoerd door professionele muziekdocenten van VRIJDAG. Binnen de lessen scheppen we een wereld waarin het kind zich vrij voelt om muziek te maken. Ook bieden we een kennismaking met zingen, spelen, bewegen, luisteren en het bespelen van een instrument.

De basisvaardigheden die binnen de lessen worden aangeleerd kunnen vervolgens buitenschools verder worden verdiept. Dit kan bij de afdeling Muziek van VRIJDAG, maar ook op plekken in de wijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de muzieklessen te integreren in het reguliere lesprogramma door middel van deskundigheidsbevordering muziek. Deze trainingen voor leerkrachten vallen onder het programma Meesters in de kunst van VRIJDAG Onderwijs.

Het is momenteel niet meer mogelijk om je school aan te melden voor Ieder Kind Muziek.