Ieder Kind Muziek

VRIJDAG wil alle kinderen van Groningen de mogelijkheid bieden om muziek te maken. Daarom komen we met onze muziekdocenten naar de scholen toe en nodigen we kinderen en leerkrachten uit om in de studio’s en concertzaal van VRIJDAG zelf te komen ervaren, te maken en te doen.

Muzieklessen hebben een positieve invloed op de algehele ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert het vermogen tot samenwerken, doorzettingsvermogen en het draagt bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind en de sociale cohesie binnen een groep.

De doorlopende leerlijn Ieder Kind Muziek kent 6 producten die nauw met elkaar zijn verbonden. Voor elke leeftijdsfase is een lessenserie ontworpen. De lessen worden uitgevoerd door muziekdocenten van VRIJDAG in samenwerking met de leerkrachten van de school en vinden onder schooltijd plaats.

  • Groep 1 & 2: Zingen in de klas
  • Groep 3 & 4: Muziek in de klas
  • Groep 5 & 6: Instrument in de klas, Componeren in de klas
  • Groep 7 & 8: Pop in de klas, Klassiek in de klas, Componeren in de klas

Samen met de scholen kijken we welk programma past bij de visie en werkwijze van de school. De basisvaardigheden die binnen de lessen worden aangeleerd kunnen vervolgens buitenschools verder worden verdiept. Dit kan bij de muziekafdeling van VRIJDAG maar ook op plekken in de wijk.

Ook bieden wij de mogelijkheid om de muzieklessen te integreren in het reguliere lesprogramma van middels deskundigheidsbevordering muziek. Deze trainingen voor leerkrachten vallen onder het programma Meesters in de kunst van VRIJDAG Onderwijs.

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van covid-19, dan bekijken we op maat hoe de lessen gecontinueerd kunnen worden.

Wil je je aanmelden voor Ieder Kind Muziek? Vul dit online formulier in om je product(en) te bestellen. Over elk product krijg je een IKM-korting van 20%.