coronavirus-covid-19.jpg
coronavirus covid-19

Onze kunstenaar-docenten verzinnen leuke opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Beeldende kunst, muziek en theater - doe je mee

Coronavirus covid-19: beleid VRIJDAG

Laatste update 2 april 15:57 uur

VRIJDAG zal vanaf zaterdag 14 maart tot en met dinsdag 28 april gesloten zijn in verband met het coronavirus covid-19. De consequenties van deze sluiting zijn als volgt:

  • Lessen en cursussen in onze gebouwen gaan niet door.
  • Lessen die we verzorgen op scholen gaan niet door.
  • Voorstellingen en presentaties gaan niet door: dit geldt zowel voor onze eigen voorstellingen en presentaties, als voorstellingen en presentaties van externen in onze gebouwen.
  • Onze locaties aan de Sint Jansstraat 7, de Walstraat 34 en het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 gaan dicht voor publiek.
  • Activiteiten die wij elders organiseren gaan niet door.

VRIJDAG blijft gedurende de sluiting tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 050 3051 400.

Over de sluiting

VRIJDAG heeft met een speciaal hiervoor ingesteld crisisteam de ontwikkelingen rond het coronavirus covid-19 op de voet gevolgd. We volgen hierbij nauwgezet de adviezen en aanbevelingen van de experts van het RIVM en de GGD Groningen.

Jaarlijks worden de locaties van VRIJDAG meer dan 90.000 keer bezocht door bezoekers van alle leeftijden. Met ruim 200 medewerkers en vrijwilligers is VRIJDAG daarnaast de grootste werkgever in de cultuursector van Noord-Nederland.

De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en bezoekers staat bij VRIJDAG altijd voorop. Met de sluiting willen we een actieve rol spelen in het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Wat doen we wel?

Eerder gaven we aan dat we de uitval tot 6 april beschouwen als overmacht. Voor de periode van 14 maart tot en met 6 april zullen we geen cursusgeld restitueren.

Voor cursussen die na 6 april uitvallen en waar VRIJDAG geen voldoende alternatief voor kan bieden, zal VRIJDAG een mogelijkheid tot restitutie bieden. Omdat het nu nog onduidelijk is hoe lang de sluiting zal duren, zullen we de mogelijkheden daartoe communiceren zodra we die duidelijkheid wel hebben.

Lees meer over ons beleid ten aanzien van restitutie en het inhalen van lessen en cursussen op onze vraag & antwoord-pagina voor cursisten.

Tickets

Tickets die gekocht zijn voor voorstellingen en activiteiten in de periode van 14 maart tot 1 juni behouden hun geldigheid. We zoeken naar een alternatieve datum voor de voorstelling.

Individuele muziekles

In veel gevallen kunnen de individuele muzieklessen doorgaan met de inzet van communicatiemiddelen als Skype en Zoom. De betreffende docent regelt dit rechtstreeks met de cursist.

  • Al het nieuws over het coronavirus covid-19 en VRIJDAG zal op deze pagina worden weergegeven. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
  • We vragen begrip voor de keuze om VRIJDAG tijdelijk te sluiten. We betreuren het ongemak.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld