Coronamaatregelen
bij VRIJDAG

Ondanks dat onze gebouwen gesloten zijn, blijven we tijdens corona zoveel mogelijk doen. Zo helpen we elkaar met kunst en cultuur de crisis door.

Coronamaatregelen VRIJDAG

Op deze pagina lees je de maatregelen die VRIJDAG neemt omtrent het coronavirus. De pagina wordt constant bijgewerkt en de laatste update is gedaan op 3 mei om 16.13 uur.

Update 3 mei

Als gevolg van de coronamaatregelen zal VRIJDAG de deuren gesloten houden. De sluiting zal in ieder geval tot en met 17 mei duren.

We hadden gehoopt om onze deuren vanaf 11 mei weer te mogen openen, maar het kabinet heeft besloten om nieuwe versoepelingen uit te stellen. Zodra de overheid toestemming geeft, gaan we weer open. Tot die tijd kun je je alvast vrijblijvend inschrijven voor cursussen. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst en krijgt bericht zodra we meer duidelijkheid hebben over het startmoment. De betalingsverplichting gaat pas in als de cursus daadwerkelijk start.

  • Voor de activiteiten die door een online of digitaal alternatief vervangen worden, wijzigt er niets en gaan de lessen op dezelfde wijze door.
  • De samenspelactiviteiten en muziekroutes waarvoor we géén online of digitaal alternatief aanbieden, hervatten we zodra dat weer kan. Je zult dan restitutie aan kunnen vragen over de gemiste lessen. Zodra we weten wanneer we de activiteiten weer kunnen hervatten, ontvang je hierover bericht.
  • Voor alle activiteiten die het hele cursusjaar door zouden lopen, geldt dat er een oplossing op maat is of wordt bedacht. Denk hierbij aan inhalen van lessen, een online alternatief, restitutie of een combinatie daarvan. Hierover hoor je meer via je docent.

Maatregelen algemeen

We volgen nauwgezet de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD Groningen, het protocol van de LKCA, onze landelijke koepelorganisatie en Cultuurconnectie, onze branchevereniging. Op deze manier hebben wij onze locaties en activiteiten zo veilig mogelijk ingericht. De gezondheid en veiligheid van onze cursisten, kunstenaar-docenten, bezoekers en medewerkers staat altijd voorop. Daarom hebben we het dragen van een mondkapje voor iedereen verplicht gesteld. 

We houden ons strikt aan de protocollen per locatie, ook als dit ongastvrij is. Het betekent onder meer dat ouders die kinderen komen brengen en halen niet kunnen blijven wachten in onze panden of op onze binnenplaatsen. 

Maatregelen per locatie

VRIJDAG kent drie locaties: het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11, de locatie Sint Jansstraat 7 (muziek) en de locatie Walstraat 34 (beeldende kunst, kantoor en VRIJDAG Advies). Voor deze locaties gelden voor cursisten en voor de ouders en verzorgers van cursisten verschillende maatregelen. Door te klikken op de locatie, ga je naar de maatregelen die voor jou van toepassing zijn:

KultuurLoket

De dienstverlening van het KultuurLoket (voorheen VRIJDAG Advies), dat in de provincie Groningen amateurkunst adviseert, aanjaagt en verbindt, blijft doorgaan. Ook vanuit het KultuurLoket wordt doorlopend gekeken hoe de sector coronaproof verder kan.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar corona@bijvrijdag.nl.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld