coronavirus-covid-19.jpg
coronavirus covid-19
Zoom.jpg
Met kunst en cultuur samen de crisis door
Tijdelijke KultuurCentrale
thuisagenda.jpg
Thuisagenda: leuke opdrachten om thuis te maken!
Doe je mee?

Coronavirus covid-19: beleid VRIJDAG

Laatste update 18 mei 2020 om 16:00 uur.

Op zaterdag 14 maart hebben we onze gebouwen moeten sluiten en onze activiteiten zo veel mogelijk digitaal voortgezet.

VRIJDAG Advies blijft tijdens de sluiting bereikbaar. Bezoek de webpagina van VRIJDAG Advies voor contactinformatie.

VRIJDAG blijft gedurende de sluiting tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 050 3051 400.

Op dit moment is er sprake van een stapsgewijze herstart van onze activiteiten. Lees verder op wat we wel doen.

Over de sluiting

Jaarlijks worden de locaties van VRIJDAG meer dan 90.000 keer bezocht door bezoekers van alle leeftijden. Met ruim 200 medewerkers en vrijwilligers is VRIJDAG daarnaast de grootste werkgever in de cultuursector van Noord-Nederland.

De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en bezoekers staat bij VRIJDAG altijd voorop. Met de sluiting willen we een actieve rol spelen in het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Wat doen we wel?

VRIJDAG zal voor de zomer het reguliere programma van de cursussen en routes binnen de afdelingen theater en beeldende kunst niet meer opstarten.

Voor de afdeling muziek geldt dat we zoveel mogelijk lessen online of digitaal blijven voortzetten via diensten als Skype, Zoom en Teams. Vrijwel Alle cursisten krijgen hiervoor iets aangeboden en kunnen daarvan gebruik maken.

Lees meer op onze vraag & antwoord-pagina voor cursisten.

Nu de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan langzaam versoepeld worden, ziet ook VRIJDAG kansen een klein deel van de activiteiten te hervatten. Vanaf 18 mei zullen de eerste kinderen weer muziekles krijgen aan de Sint Jansstraat.

We volgen hierbij het protocol van onze koepelorganisatie LKCA en de adviezen en richtlijnen van Rijksoverheid, RIVM en GGD. We doen dit in goed overleg met ouders en docenten. De veiligheid van cursisten en medewerkers staat altijd voorop. Lees meer over deze veiligheidsmaatregelen op de pagina Corona-informatie voor cursist, ouder(s) en verzorger(s).

Het betekent niet dat de Sint Jansstraat weer open is. De capaciteit voor 1 op 1 lessen is hiervoor te beperkt. Voor alle overige activiteiten, zoals samenspelactiviteiten of het gebruik van oefenruimtes en studio's, blijven we vooralsnog noodgedwongen en jammer genoeg gesloten. We hopen net als veel van jullie dat hier snel verandering in kan komen.

VRIJDAG Advies blijft tijdens de sluiting bereikbaar. Bezoek de webpagina van VRIJDAG Advies voor contactinformatie.

Tickets

Tickets die gekocht zijn voor voorstellingen en activiteiten in de periode van 14 maart tot 1 juni behouden hun geldigheid. We zoeken naar een alternatieve datum voor de voorstelling.

  • Al het nieuws over het coronavirus covid-19 en VRIJDAG zal op deze pagina worden weergegeven. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
  • We vragen begrip voor de keuze om VRIJDAG tijdelijk te sluiten. We betreuren het ongemak.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld