Coronamaatregelen
bij VRIJDAG

Ondanks dat onze gebouwen gesloten zijn, blijven we tijdens corona zoveel mogelijk doen. Zo helpen we elkaar met kunst en cultuur de crisis door.

Coronamaatregelen VRIJDAG

Op deze pagina lees je de maatregelen die VRIJDAG neemt omtrent het coronavirus. De pagina wordt constant bijgewerkt en de laatste update is gedaan op 1 maart om 10.18 uur.

Update 1 maart

Als gevolg van de (verlengde) lockdown zal ook VRIJDAG de deuren gesloten houden. De sluiting zal in ieder geval tot en met 15 maart duren.

  • Voor de activiteiten die momenteel door een online of digitaal alternatief vervangen worden, wijzigt er voorlopig niets en gaan de lessen op dezelfde wijze door.
  • Voor alle cursussen waarvoor we geen online of digitaal alternatief bieden én die voor 1 februari 2021 afgerond zouden worden, geldt dat de gemiste lessen niet meer ingehaald worden. Voor deze lessen kon tot 1 maart restitutie worden aangevraagd. Cursisten hebben hier uiterlijk 1 februari bericht over gehad.
  • De samenspelactiviteiten en muziekroutes waarvoor we géén online of digitaal alternatief aanbieden, hervatten we zodra dat weer kan. Je zult dan restitutie aan kunnen vragen over de gemiste lessen. Daarover krijg je bericht z.s.m. nadat de activiteiten weer hervat zijn omdat we dan pas kunnen berekenen om hoeveel lessen het gaat.
  • Voor alle jaarcursussen, routes en lessen die doorlopen na 1 februari geldt dat er een oplossing op maat wordt bedacht. Denk hierbij aan het inhalen van lessen, een online alternatief, restitutie of een combinatie daarvan. Dit wordt pas volledig duidelijk als we weten wanneer we weer open mogen. Hierover hoor je t.z.t. meer via je docent.
  • Alle nieuwe cursussen die zouden starten in de tweede helft van dit cursusjaar, kunnen vooralsnog niet starten (tenzij online). Zodra we weten wanneer we weer open mogen, krijgen cursisten de nieuwe startdata.

Maatregelen algemeen

We volgen nauwgezet de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD Groningen, het protocol van de LKCA, onze landelijke koepelorganisatie en Cultuurconnectie, onze branchevereniging. Op deze manier hebben wij onze locaties en activiteiten zo veilig mogelijk ingericht. De gezondheid en veiligheid van onze cursisten, kunstenaar-docenten, bezoekers en medewerkers staat altijd voorop. Daarom hebben we het dragen van een mondkapje voor iedereen verplicht gesteld. 

We houden ons strikt aan de protocollen per locatie, ook als dit ongastvrij is. Het betekent onder meer dat ouders die kinderen komen brengen en halen niet kunnen blijven wachten in onze panden of op onze binnenplaatsen. 

Maatregelen per locatie

VRIJDAG kent drie locaties: het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11, de locatie Sint Jansstraat 7 (muziek) en de locatie Walstraat 34 (beeldende kunst, kantoor en VRIJDAG Advies). Voor deze locaties gelden voor cursisten en voor de ouders en verzorgers van cursisten verschillende maatregelen. Door te klikken op de locatie, ga je naar de maatregelen die voor jou van toepassing zijn:

KultuurLoket

De dienstverlening van het KultuurLoket (voorheen VRIJDAG Advies), dat in de provincie Groningen amateurkunst adviseert, aanjaagt en verbindt, blijft doorgaan. Ook vanuit het KultuurLoket wordt doorlopend gekeken hoe de sector coronaproof verder kan.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar corona@bijvrijdag.nl.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld