coronavirus-covid-19.jpg
Coronamaatregelen
bij VRIJDAG

VRIJDAG is vanaf donderdag 19 november weer open! Alle activiteiten voor volwassenen worden weer op locatie aangeboden, met uitzondering van zingen in groepsverband vanaf 13 jaar. Zie de update hieronder.

Coronamaatregelen bij VRIJDAG

Op deze pagina lees je de maatregelen die VRIJDAG neemt omtrent het coronavirus. De pagina wordt constant bijgewerkt en de laatste update is gedaan op 18 november om 10:00 uur.

Update woensdag 18 november

Na de persconferentie van dinsdag 17 november kunnen we jullie gelukkig melden dat onze gebouwen vanaf donderdag 19 november aanstaande weer volledig open mogen. Dit betekent dat ook de activiteiten voor volwassenen weer op locatie gegeven mogen worden, met uitzondering van zingen in groepsverband vanaf 13 jaar.

  • Een deel van de activiteiten is de afgelopen weken online of digitaal doorgegaan en wordt nu weer live vervolgd.
  • We streven ernaar de gemiste lessen van alle cursussen waarvoor we geen online of digitaal alternatief hebben aangeboden, in te halen. Hierover hoor je binnenkort meer via onze cursusadministratie.
  • Van alle cursussen die in de afgelopen twee weken zouden starten, verschuift nu de startdatum (met uitzondering van de cursussen voor kinderen en jongeren, die in de afgelopen week al zijn gestart). Via de cursusadministratie ontvang je z.s.m. de startdatum voor jouw cursus. De uitgevallen lessen worden ofwel ingehaald, ofwel niet in rekening gebracht.
  • Over het zingen in groepsverband worden de betreffende cursisten zo spoedig mogelijk nader geïnformeerd, aangezien daar nog onduidelijkheden over bestaan.

Maatregelen algemeen

We volgen nauwgezet de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD Groningen, het protocol van de LKCA, onze landelijke koepelorganisatie en Cultuurconnectie, onze branchevereniging. Op deze manier hebben wij onze locaties en activiteiten zo veilig mogelijk ingericht. De gezondheid en veiligheid van onze cursisten, kunstenaar-docenten, bezoekers en medewerkers staat altijd voorop. Daarom hebben we het dragen van een mondkapje voor iedereen verplicht gesteld. 

We houden ons strikt aan de protocollen per locatie, ook als dit ongastvrij is. Het betekent onder meer dat ouders die kinderen komen brengen en halen niet kunnen blijven wachten in onze panden of op onze binnenplaatsen. 

Maatregelen per locatie

VRIJDAG kent drie locaties: het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11, de locatie Sint Jansstraat 7 (muziek) en de locatie Walstraat 34 (beeldende kunst, kantoor en VRIJDAG Advies). Voor deze locaties gelden voor cursisten en voor de ouders en verzorgers van cursisten verschillende maatregelen. Door te klikken op de locatie, ga je naar de maatregelen die voor jou van toepassing zijn:

VRIJDAG Advies

De dienstverlening van VRIJDAG Advies, dat in de provincie Groningen amateurkunst adviseert, aanjaagt en verbindt, blijft doorgaan. Ook vanuit VRIJDAG Advies wordt doorlopend gekeken hoe de sector corona-proof verder kan.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar corona@bijvrijdag.nl.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld