Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Concertzaal

De concertzaal is voorzien van een orgel, heeft een goede akoestiek, en is erg geschikt voor optredens van orkesten, koren en ensembles.

Concertzaal huren in Groningen

Vanwege de verhuizing naar de Akkerstraat is verhuur aan de Sint Jansstraat 7 niet meer mogelijk. Na de herfstvakantie kun je terecht bij de Akkerstraat 99.

Over de Concertzaal

Midden in het centrum van Groningen vind je de concertzaal van VRIJDAG. Deze prachtig ontworpen ruimte aan de Sint Jansstraat 7 heeft een capaciteit van maximaal 110 bezoekers en een goede akoestiek. Daardoor is de concertzaal uitermate geschikt voor optredens van orkesten, koren en ensembles. In de houten achterwand is een orgel geïntegreerd. Ook is het mogelijk om een Steinway-vleugel te gebruiken. Beide zijn tegen meerprijs te huur.

Wanneer je deze zaal huurt, ontvang je daarbij een ervaren technicus, professioneel licht en geluid, barbezetting en schoonmaak, een kleedkamer en eventueel promotie en ticketverkoop via VRIJDAG. Neem voor aanvullende wensen contact met ons op.

Te huur inclusief:

  • Ervaren technicus
  • Professioneel licht en geluid
  • Barbezetting en schoonmaak
  • Kleedkamer
  • Ticketverkoop via de website van VRIJDAG
  • Promotie van het optreden via VRIJDAG

Tarieven en beschikbaarheid

De concertzaal is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag voor een cultureel tarief van €180 excl. btw per dagdeel en een commercieel tarief van €360 excl. btw per dagdeel. Voor amateurgezelschappen uit stad en provincie Groningen werken we met een cultureel tarief. Voor amateurgezelschappen buiten de provincie Groningen en commerciële organisaties rekenen we met een commercieel tarief. De reden voor dit onderscheid is dat wij door de gemeente Groningen gesubsidieerd worden om een podium te zijn voor amateurkunstenaars uit stad en provincie. Groningen is de City of Talent en VRIJDAG ondersteunt dat talent graag door een podium te bieden.

Technische specificaties

De zaal heeft een breedte van 11,4 meter en een diepte van 8,6 meter. Heb je de concertzaal geboekt en wil je onze technicus spreken? Mail naar tjeerd.staal@bijvrijdag.nl of bel Tjeerd op (050) 3051 475.

Vragen over verhuur?

Wil je meer weten over het huren van de concertzaal? Neem contact met ons op.

Het was een heel geslaagd concert zaterdagavond! Door de mooie zaal en vleugel speelden de leerlingen extra mooi. Zij en het publiek hebben genoten. En wat een luxe, een technicus bij het concert! Bedankt voor je goede zorgen, we komen zeker nog een keer.

Particuliere muziekdocent