Navigatie overslaan
Kies je cursus

Orkestbeleving

65-99jr

Zonder ervaring klassieke muziek spelen in een écht orkest!

Stadjerspashouders betalen 5 euro met de actiecode STADJERSPAS.

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
25 mei 2024 11:00 - 16:30 Zaterdag VRIJDAG Grote zaal (Akkerstraat 99, Groningen) 40,- Tickets

Op deze muzikale workshopdag ga je spelen in een orkest! Iedereen vanaf 65 jaar kan meedoen, ervaring is niet nodig. De workshop is inclusief koffie, gezamenlijke lunch en borrel.

Samen ga je aan de slag met het stuk Laetatus sum 6v198 van Monte Verdi. Klinkt dit ingewikkeld? We beloven je dat je -zelfs als je nog nooit of misschien 50 jaar geleden voor het laatste een instrument aangeraakt hebt-, aan het eind van de dag je muzikale aandeel levert aan dit prachtige stuk.

We hebben de volgende instrumenten klaar staan: 6 cello's, 14 blokfluiten (sopraan, alt, tenor of basblokfluit), 8 violen. In één dag leer je onder de deskundige begeleiding van blokfluitist Emile ter Schegget en celliste Wilma van der Wardt de beginselen van het spelen op blokfluit, cello of viool én speel je daar dezelfde dag nog mee in een klassiek orkest. Op de dag zelf word je ingedeeld bij een instrument.

De workshop is voor iedereen mét of zonder ervaring, Emile en Wilma zorgen voor uitdaging op elk niveau. Het ensemble Oude Muziek van VRIJDAG is aanwezig voor de muzikale ondersteuning.

Laat je verrassen en doe mee! Je bent écht nooit te oud om iets nieuws te proberen en te leren.

Programma

  • 10.30 uur: Binnenkomst met koffie/thee
  • 11.00 uur: Workshop (ronde 1)
  • 12.30 uur: Lunch
  • 13.15 uur: Inspiratie (interview met een mystery guest)
  • 14.00 uur: Workshop (ronde 2) incl. eindpresentatie
  • 15.30 uur: Borrel en napraten

Maken, ontmoeten en genieten

VRIJDAG organiseert dit jaar 3 muzikale workshopdagen voor iedereen vanaf 65 jaar. Elke workshop heeft een ander thema: zingen in een band, orkestbeleving en wereldmuziek. Centraal staat het samen muziek maken, elkaar ontmoeten en genieten van muziek in een ongedwongen sfeer.

Voor iedereen vanaf 65 jaar, ervaring niet nodig!