Navigatie overslaan
Kies je cursus
Emile ter Schegget

Emile ter Schegget is Docent Blokfluit bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Emile? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Emile ter Schegget

Blokfluit

Over Emile

De blokfluit is een ontzettend rijk instrument; veelzijdig, expressief en verrassend. Misschien komt het geluid ervan wel het dichtste bij de zangstem. Dat natuurlijke gevoel is wat Emile heeft gemotiveerd om van zijn passie voor muziek zijn beroep te maken. En om dat te mogen delen is voor hem buitengewoon verrijkend.

De samenwerking die ontstaat tussen cursist en docent is voor Emile bijna magisch. Het samenwerken naar een doel en daarin zo effectief en persoonlijk mogelijk kijken naar de muziek én de uitvoering daarvan, is voor Emile een heerlijke tocht. Daar geniet hij veel van, vooral als hij zijn cursisten mee kan nemen in de fijne kneepjes, de geheimen en de verrassingen van de blokfluit.

Trots op!

Emile is trots dat hij van mijn passie mag leven. Een passie waarin hij zich graag blijft ontwikkelen, dus wie weet hoor je hem nog wel eens zingen tijdens de les!

Favorieten/inspiratie

Elke periode van de muziekgeschiedenis heeft prachtige stukken geschreven door bijzondere componisten. Wat Emile het meest raakt, is juist deze samenwerking door de tijd heen, van componist naar uitvoerder. Maar als hij een stuk moest kiezen, dan kiest Emile voor de Actus Tragicus van Bach; een cantate met een sterk bericht, de chiaroscuro van het oude testament naar het Paradijs, de hoge noten van de bariton, waar de alt de hymn van Luther zingt. Het symmetrisch punt met het bijna heidense versiering, maar vooral de opening sonatine met de vervende blokfluiten en de kleurige gamba’s.

Ik hou ervan om de cursist te enthousiasmeren. Om mijn passie voor muziek te mogen delen voelt buitengewoon verrijkend.

Emile ter Schegget