Navigatie overslaan
Kies je cursus
Wilma van der Wardt

Wilma van der Wardt is muziekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Wilma? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wilma van der Wardt

Cello, Viola da gamba

Over Wilma

Wilma van der Wardt houdt ontzettend veel van muziek maken, en met name met anderen, het liefst speelt ze in ensembles en orkesten. Het mooie en bijzondere aan haar instrument de cello is het grote bereik; heerlijk laag en ook mooi hoog. En dat geldt ook voor haar andere instrument de viola da gamba, hoewel dat geluid wat serener en kwetsbaarder is.

Ze probeert in haar lessen zoveel mogelijk rekening te houden met de capaciteiten en wensen van elke leerling. Het is fijn als datgene waar ze samen aan werken lukt; op het gebied van zuiverheid, een bepaalde techniek aanleren, of het uitdrukken van een muzikaal idee. Bij het samenspelen is het bijzonder als leerlingen naar elkaar (leren) luisteren en elkaar daardoor kunnen volgen en inspireren. En gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om samen te spelen bij VRIJDAG!

Opleiding en meer

Wilma studeerde Cello en Viola da gamba aan het conservatorium in Groningen. Ze behaalde het diploma Uitvoerend Musicus met een speciale onderscheiding voor kamermuziek. Tijdens en na haar studie volgde ze vele masterclasses. Ze maakte lange tijd deel uit van het Orchestre des Champs-Élysées o.l.v. Philippe Herreweghe. Momenteel is ze actief in meerdere barokorkesten en ensembles, in binnen– en buitenland. En regelmatig speelt ze als gambasoliste bij Nederlandse symfonie orkesten in de passiemuziek van J.S. Bach.

Favorieten/inspiratie

Ze heeft geen ‘mooiste’ of ‘favoriet’, want ze wil niet het ene boven het andere plaatsen. Het hangt van haar stemming af waar ze op een bepaald moment zin in of behoefte aan heeft.

Bij samenspelen is het bijzonder als leerlingen naar elkaar (leren) luisteren, elkaar daardoor kunnen volgen en elkaar inspireren.

Wilma van der Wardt