Navigatie overslaan
Kies je cursus

Etsen en fotogra­fisch etsen: de basis

Leer de basis van diepdruktechnieken door te werken met zachte en harde etsgrond, etsen, fotografisch etsen en het goed afslaan van een drukplaat.

Etsen en fotografisch etsen: de basis

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep 2024 19:30 - 22:00 Woensdag Walstraat 34 216,- Inschrijven
02 apr 2025 19:30 - 22:00 Woensdag Walstraat 34 216,- Inschrijven

In deze cursus ga je aan de slag met de basis van diepdruk: hoe maak je een plaat klaar om af te drukken? Wat is er allemaal mogelijk met zachte en harde grond en materiaaldruk? Je leert om te werken met de nieuwste materialen en technieken, zoals de BIG-etsgronden. Tenslotte gaan we drukken. Wat weer wereld op zich is: kleurgebruik, afslaan, verschillende papiersoorten en werken met de drukpersen.

Na de eerste lessen met diepdruk leer je de basis van fotografisch etsen. Dit is een combinatie van fotografie met diepdruk. Je brengt een lichtgevoelige laag aan op een zinken plaat die je gaat belichten met een 'positief'. Dit positief kan een foto zijn, een tekening of een combinatie van beide. Na het belichten, ga je ininkten en druk je deze plaat net als een ets.

Diepdruk is een eerste verkenning van een spannende en veelzijdige techniek. Verwacht niet meteen snelle, perfecte afdrukken. Maar als je open staat voor het onverwachte en nieuwsgierig bent naar de resultaten, is deze cursus perfect voor jou!

Docenten

Docenten: Pol Taverne

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 12-99jr
  • Workshop
  • Tip!

Schilderen Driedaagse: Going Floral

In deze workshop ga je drie dagen botanisch tekenen en schilderen in de breedste zin van het woord.

  • 6-8jr

Kinderatelier op zaterdag

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

Tekenen: Werken op groot formaat

Tekenen op groot formaat? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de lessen doe je onderzoek naar je eigen beeldtaal.

Fotografie: Stills en stillevens

Wil je Stills en stillevens leren fotograferen? Dat kan bij VRIJDAG. Leer over de technische kanten, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen.

Alles met wol

Wil je meer weten of je juist verdiepen in de werkvormen met wol? Doe mee met deze cursus en ontdek de fascinerende eigenschappen van dit unieke materiaal.

  • 7-12jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

Schilderen: Mixed media and other matters

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

Schilderen met de camera

Toen je leerde fotograferen, ging er een wereld voor je open. Zou je die opwinding graag nog eens willen voelen en weer net zo verrast willen worden door het onbekende? Dat kan bij VRIJDAG.

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.

  • 8-12jr

Tekenen en druktechnieken

Wil je druktechnieken leren? Dat kan bij VRIJDAG. Je gaat aan de slag met verschillende grafische technieken.

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Productfotografie

Wil jij graag productfoto’s maken voor jouw website of webshop? Schrijf je dan in voor deze cursus!