Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
29 jan. 2024 09:30 - 12:00 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Marjolein Terwindt-Wetterauw 191,- Uitverkocht
29 jan. 2024 13:00 - 15:30 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Marjolein Terwindt-Wetterauw 191,- Uitverkocht
30 jan. 2024 19:30 - 22:00 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Marjolein Terwindt-Wetterauw 191,- Uitverkocht
02 apr. 2024 19:30 - 22:00 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Marjolein Terwindt-Wetterauw 191,- Inschrijven
08 apr. 2024 09:30 - 12:00 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Marjolein Terwindt-Wetterauw 191,- Inschrijven
08 apr. 2024 13:00 - 15:30 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Marjolein Terwindt-Wetterauw 191,- Inschrijven

Van de 15e tot de 17e eeuw was houtdrukken een veelgebruikte methode om illustraties en teksten te vermenigvuldigen. Aan het begin van de 20e eeuw werd het oude ambacht herontdekt en sindsdien is het een veelgebruikte kunstvorm.

In deze cursus leer je alles over de techniek van het houtdrukken en het gutsen. We beginnen met een kennismaking van het materiaal; hout, gutsen, inkt, rollers, persen en papiersoorten. Spelenderwijs maak je vervolgens een eenvoudige kleurenprent. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, iedereen die nieuwsgierig is naar de techniek kan meedoen.

De groep bestaat uit beginnende en meer ervaren cursisten. Op deze manier kun je kennismaken met verschillende manieren van werken, er worden ervaringen en tips uitgewisseld en er ontstaan vaak levendige discussies over het werk. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Er worden bij VRIJDAG ieder jaar meerdere drukprojecten opgezet waar je aan mee kunt doen.

Docenten

Docenten: Marjolein Terwindt-Wetterauw

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

Up-, re- en downcyclen

Hou je van mode, kleding maken én duurzaamheid? Kom dan up-, re- of downcyclen in deze cursus.

  • 18-99jr

Grote planten drukken

Hou jij van groen? Van bloembladeren, bladnerf en stampers of stekels? Kom (gedroogde) planten, bladeren en bloemen drukken!

  • 10-12jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

DIY: Papier maken

Meestal teken, knip of plak je ermee. Maar hoe maak je eigenlijk papier? Wat is er allemaal mogelijk? Kom het ontdekken in deze cursus!

Basisbeginselen van het kijken

Wat wil je fotograferen en hoe breng je dat het best en snelst in beeld? Leer het bij VRIJDAG.

Keramiek: Werkplaats

Cursisten van VRIJDAG kunnen zelfstandig aan de slag in de keramiekwerkplaats.

Schilderen: Mixed media and other matters

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

  • 18-99jr

Muurbloempjes: Interieur muurschildering maken

In deze workshop maak je een ontwerp voor een muurschildering in jouw eigen interieur. En je gaat ook experimenteren op de muren bij VRIJDAG!

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats

Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen?