Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Modeatelier 12-21 jaar

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
15 sep. 2022 17:00 - 19:00 Donderdag Walstraat 34 16 192,- Inschrijven

Jouw eigen, bijzondere, duurzame creaties maken? Kom dan werken in ons modeatelier! Je leert hoe je kleding ontwerpt, maakt, verandert of versiert. Wil je een tas of een hoed maken? Ook dat kan! Je gaat zowel naaien op een gewone machine als op een lockmachine.

Duurzaamheid

Intussen kan Amber je alles vertellen over duurzame fashion, het recyclen van technieken en materialen en specifieke technieken als zero-waste sewing (naaien zonder restafval). Uiteraard staat jouw interesse voorop.

Kom gewoon een keer langs! Je kunt altijd instromen in de bestaande lessen.

Docenten

Amber Witte

Amber Witte is niet zomaar een modedocent; ze is met name gefascineerd door duurzaamheid en een zero-waste-benadering van haar vakgebied. Tijdens haar inspirerende lessen laat ze haar cursisten in aanraking komen met innovatieve technieken op dat vlak.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Zero-waste

Maak een kledingstuk of accessoire zonder ook maar één stukje stof te verspillen.

Printen en verven, dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!

Naaicursus: zero-waste

Vind jij het leuk om met mode aan de slag te gaan, en staat duurzaamheid daarbij voorop? Wil jij op een zo vriendelijk mogelijke manier (kleding)stukken produceren? Dat kan bij VRIJDAG.

Alles met wol: nuno (transparant) vilten

Wil je de beginselen van het Nuno-vilten leren? Dat kan bij VRIJDAG. Maak een zomerse sjaal, stof voor kleding of interieur. Het kan allemaal.

Textiel: prints en patronen (zeef)drukken

Prints, patronen, strepen, stippen…word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

Mouleren en draperen, de basis

Lijkt het jou leuk zelf te ontwerpen, en jouw eigen ideeën om te zetten in een patroon? Meld je dan aan voor deze reeks van 8 lessen mouleren en draperen!

E-textiles: the basics

Do you want to learn about e-textiles? Come to VRIJDAG. In this course, you learn basic Arduino and explore conductive materials.

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Up, re en downcyclen

Hou je van mode, kleding maken én duurzaamheid? Kom dan up-, re- of downcyclen in deze cursus.

Textielatelier: Verschillende technieken

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

Borduren: tekenen met naald en draad

Lijkt het jou leuk te borduren met stof, steken, garens, verf, foto’s en nog veel meer? Kom dan ontdekken, experimenteren en vormgeven bij VRIJDAG!

Alles met wol: vorm vilten (tas, hoed of object)

In deze korte cursus ontdek je de eigenschappen van verschillende soorten wol en verken je de techniek van het vormvilten uit één stuk, zonder naden.