Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Modeatelier

21-99 jaar

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

Ben je jonger dan 21 jaar? Doe dan mee met het modeatelier voor jongeren.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
01 feb. 2024 13:30 - 16:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Amber Witte 191,- Uitverkocht
04 apr. 2024 13:30 - 16:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Amber Witte 191,- Inschrijven

Jouw eigen, bijzondere, duurzame creaties maken? Kom dan werken in ons modeatelier! Je leert hoe je kleding ontwerpt, maakt, verandert of versiert. Wil je een tas of een hoed maken? Ook dat kan! Je gaat zowel naaien op een gewone machine als op een lockmachine.

Duurzaamheid

Intussen kan docent Amber je alles vertellen over duurzame fashion, het recyclen van technieken en materialen en specifieke technieken als zero-waste sewing (naaien zonder restafval). Uiteraard staat jouw interesse voorop.

Docenten

Docenten: Amber Witte

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.

  • 5-6jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

Drukwerk op dinsdag: Diverse technieken

Wil je aan de slag met verschillende materialen en druktechnieken? Dat kan bij VRIJDAG. Spelenderwijs krijg je de verschillende druktechnieken onder de knie.

Batik- en zijde-schildertechnieken

Een cursus vol kleur en experiment, met oude technieken uit Japan, Indonesië en Afrika.

  • 9-12jr

Kinderatelier op zaterdag

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

Tekenen, iedereen kan het! (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken van tekenen, en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!

  • 18-99jr

E-textiles

Naast werken met licht kan je textiel ook combineren met motoren, magneten, sensoren en nog veel meer. Met wat begeleiding kan je vaak veel meer dan je denkt!

  • 7-9jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

Schilderen "Losse streken": Vervolg

Wil jij leren schilderen naar de waarneming en op een losse en intuïtieve manier bezig gaan? Dat kan bij VRIJDAG.

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.