Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Ontdek je Instrument

7-10 jaar

Wil je graag muziek maken en ontdekken welk instrument bij je past? Doe mee met Ontdek je Instrument!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 sep. 2023 16:30 - 17:30 Donderdag Akkerstraat 99 Gegeven door: George Sopacua, Libbe Oosterman, René van Astenrode, Wilma van der Wardt, Wim Lever 180,- Uitverkocht
01 feb. 2024 16:30 - 17:30 Donderdag Akkerstraat 99 Gegeven door: George Sopacua, Julius Jonker, Libbe Oosterman, René van Astenrode, Wilma van der Wardt, Wim Lever 180,- Inschrijven

Laat je muzikale oren prikkelen en maak kennis met verschillende slag-, blaas-, snaar- en toetsinstrumenten die je kunt bespelen bij VRIJDAG. Je leert van alles over de basis van muziek maken: ritme, melodie, eigen liedjes maken, improviseren en samenspelen. Ook begin je de basis van het notenschrift te ontrafelen.

Deze leuke cursus bestaat uit een blok van 16 lessen. Tijdens de eerste 4 kennismakingslessen ontdek je samen verschillende instrumenten. In de volgende 12 lessen krijg je in groepjes een half uur les van een vakdocent op 2 instrumenten, waarvan 6 lessen op een instrument naar keuze en 6 lessen op een verrassingsinstrument. Het andere half uur speel je samen met de andere kinderen als in een echt orkest of band. Want samen muziek maken is het leukste wat er is!

Deze cursus wordt 2 keer per jaar aangeboden met een instroom-moment in september en in februari. Je kunt één cursus volgen of het hele jaar meedoen. Heb je jouw lievelingsinstrument gevonden en wil je verder met muziek maken? Dan biedt VRIJDAG je daarvoor allerlei mogelijkheden! Uiteraard helpt de docent je graag bij het kiezen. Zo krijgt elke cursist na afloop van de cursus een persoonlijk advies.

Hoe kies ik een instrument?

De keuze uit instrumenten is reuze! Vrijwel alle instrumenten die je bij VRIJDAG kunt bespelen komen in een jaar voorbij, waaronder accordeon, cello, viool, contrabas, gitaar (akoestisch, elektrisch en basgitaar), keyboard, klarinet, piano, slagwerk, trompet en elektronische muziek. Je mag het instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor betaal je 50 euro borg en 50 euro huur. Dit zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. Deze bedragen zijn voor alle instrumenten hetzelfde.

Docenten

Docenten: Wilma van der Wardt, George Sopacua, Wim Lever, René van Astenrode, Libbe Oosterman, Julius Jonker

Veelgestelde vragen

De keuze uit instrumenten is reuze! Vrijwel alle instrumenten die je bij VRIJDAG kunt bespelen komen in een jaar voorbij, waaronder accordeon, cello, viool, contrabas, gitaar (akoestisch, elektrisch en basgitaar), keyboard, klarinet, piano, slagwerk, trompet en elektronische muziek. Je mag het instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor betaal je 50 euro borg en 50 euro huur. Dit zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. Deze bedragen zijn voor alle instrumenten hetzelfde.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 21-99jr
  • Tip!

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Contrabas

Wil je contrabas leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld onze Big Band.

Drums

Hou je van lekkere beats en zou je graag drummer in een band willen zijn? Dat kan bij VRIJDAG!

  • 8-99jr

Houtblazersband Happy Noise

Ben jij net begonnen op een houtblaasinstrument en toe aan een leuke uitdaging? Kom dan meespelen met de houtblazersband Happy Noise!

  • 8-12jr

Acting

This is our theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you! Experience not required.

  • 18-99jr

Cello ensemble (beginners)

Geniet jij ook zo van het spelen van een mooie melodie, een tussenstem of warme basstem? Speel dan samen met andere cellisten in het ensemble voor beginners!

Trompet

Wil je trompet leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in orkesten, popbands of jazzensembles.

Zang Klassiek

Wil je (beter) klassiek leren zingen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les van ervaren en enthousiaste docenten. Naast zangles kun je bij ons ook meezingen in koren.

  • 11-99jr

Gitaarensemble (licht gevorderden)

Speel je al een tijdje gitaar en wil je er meer uitdaging? Dan is het gitaarensemble iets voor jou!

  • 1,5-3jr

Dreumesmuziek

Onder begeleiding van de docent Rie-Jetske maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

  • 18-99jr

Cello ensemble (gevorderd)

Geniet jij ook zo van het spelen van een mooie melodie, een tussenstem of warme basstem? Speel dan samen met andere cellisten in het ensemble voor gevorderden!

  • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch, zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Samen gaan we de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.