Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Ontdek je Instrument

7-10 jaar

Wil je graag muziek maken en ontdekken welk instrument bij je past? Doe mee met Ontdek je Instrument!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
02 feb. 2023 16:00 - 17:00 Donderdag Sint Jansstraat 7 8 100,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst
02 feb. 2023 17:00 - 18:00 Donderdag Sint Jansstraat 7 8 100,- Geannuleerd
06 apr. 2023 16:00 - 17:00 Donderdag Sint Jansstraat 7 8 100,- Inschrijven
06 apr. 2023 17:00 - 18:00 Donderdag Sint Jansstraat 7 8 100,- Inschrijven

Laat je muzikale oren prikkelen en maak kennis met verschillende slag-, blaas-, snaar- en toetsinstrumenten die je kunt bespelen bij VRIJDAG. Je leert van alles over de basis van muziek maken: ritme, melodie, eigen liedjes maken, improviseren en samenspelen. Ook begin je de basis van het notenschrift te ontrafelen.

Deze leuke cursus bestaat uit een blok van 8 lessen. Tijdens de eerste 2 kennismakingslessen ontdek je samen verschillende instrumenten. In de volgende 6 lessen krijg je in groepjes een half uur les van een vakdocent op het instrument waar jij blij van wordt. Het andere half uur speel je samen met de andere kinderen op verschillende instrumenten. Want samen muziek maken is het leukste wat er is!

Deze cursus wordt 4 keer per jaar aangeboden. Je kunt één blok volgen of aan meerdere blokken meedoen. Heb je jouw lievelingsinstrument gevonden en wil je verder met muziek maken? Dan biedt VRIJDAG je daarvoor allerlei mogelijkheden! Uiteraard helpt de docent je graag bij het kiezen. Zo krijgt elke cursist na afloop van de cursus een persoonlijk advies.

Instrumenten

Per blok kun je kiezen uit veel verschillende instrumenten. Vrijwel alle instrumenten die je bij VRIJDAG kunt bespelen komen in een jaar voorbij, waaronder accordeon, basgitaar, cello, contrabas, dwarsfluit, gitaar (akoestisch en elektrisch), harp, keyboard, klarinet, piano, slagwerk, trompet en viool. Je mag een instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor betaal je 50 euro borg en 50 euro huur. Dit zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. Deze bedragen zijn voor alle instrumenten hetzelfde.

Veelgestelde vragen

Per blok van 8 lessen bieden we verschillende instrumenten aan. Dit zijn instrumenten waar je bij VRIJDAG ook instrumentale les op kunt krijgen, namelijk accordeon, basgitaar, cello, contrabas, dwarsfluit, gitaar (akoestisch), gitaar (elektrisch), harp, keyboard, klarinet, piano, slagwerk, trompet en viool. Uit welke instrumenten je kunt kiezen, hangt af van het blok waarin je start. Neem contact op met onze cursusadministratie als je een voorkeur hebt voor een specifiek instrument. Dan hoor je snel voor welk blok je je kunt aanmelden.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Workshop Zwanger & Zingen

Deze workshop is voor zwangeren die het leuk vinden om samen te zingen. Je hoeft geen zangervaring te hebben om mee te doen!

 • 8-11jr

Introduction to theatre

This is our first theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you!

 • Uitverkocht

Musiceren en produceren

Maak je muziek op je computer en/of speel je een instrument en wil je hier meer uit halen? Meld je dan nu aan!

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 12-20jr
 • Uitverkocht

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 10-12jr
 • Uitverkocht

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr

Productie, mixen en studiotechniek (introductiecursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.