Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Acteren en Maken

16-20 jaar Uitverkocht

Ben jij nieuwsgierig en houd je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in ons eigen theater!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
13 sep. 2022 18:30 - 20:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Uitverkocht

In deze route staat de eerste helft van het seizoen acteren centraal, de tweede helft staat in het teken van een voorstelling maken die je voor publiek in ons VRIJDAG Prinsentheater speelt. Natuurlijk loopt maken en spelen ook vaak in elkaar over, soms ben je zelf de acteur en soms 'ontwerp’ je scènes en ben je zelf de regisseur.

Je werkt op verschillende manieren. De ene keer begin je vanuit een inspiratiebron, zoals een tekst, thema of het nieuws van de dag. De andere keer ben jijzelf de inspiratie: wie ben je, waar sta je voor, wat is je verhaal?

In november gaan we ook dit jaar weer een samenwerking aan met het Jonge Harten Festival. Jonge professionele theatermakers gaan met je aan de slag en maken in één weekend een voorstelling met jouw groep, die je speelt tijdens dit theaterfestival!

Docenten

Hannah de Vries

Hannah de Vries is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Hannah? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Joke Holwerda

Joke Holwerda is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Joke? Bekijk het aanbod op deze pagina

Niels Smit Duyzentkunst

Niels Smit Duyzentkunst is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Niels? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 8-11jr

Introduction to theatre

This is our first theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you!

 • Uitverkocht

Musiceren en produceren

Maak je muziek op je computer en/of speel je een instrument en wil je hier meer uit halen? Meld je dan nu aan!

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 8-16jr
 • Uitverkocht

Trainingsacteur bij het UMCG

Verdiep je in de rol van een patiënt en voer een huisartsengesprek met een arts in opleiding bij het UMCG.

 • 12-20jr
 • Uitverkocht

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 10-12jr
 • Uitverkocht

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr

Productie, mixen en studiotechniek (introductiecursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • Uitverkocht

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?