Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Acteren en Maken

16-20 jaar Uitverkocht

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in de Stadsschouwburg!

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep. 2023 18:30 - 20:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Erin Stel, Hannah de Vries 354,- Uitverkocht

Deze route is voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar die zich willen verdiepen in theater. In deze route ben je soms zelf de acteur en soms ‘ontwerp’ je scènes en ben je de regisseur. Je werkt op verschillende manieren. De ene keer begin je vanuit een inspiratiebron, zoals een tekst thema of het nieuws van de dag. De andere keer ben jijzelf de inspiratie: wie ben je, waar sta je voor, wat is je verhaal?

De tweede helft van het seizoen gaan we een bijzondere samenwerking aan met het Noord Nederlands Toneel. Zij spelen de reprise van de voorstelling Underground. We bezoeken samen deze voorstelling. We laten ons inspireren en gaan met dezelfde thematiek en teksten aan het werk. Als kers op de taart spelen we onze versie in de grote zaal van de Stadsschouwburg, in het echte decor van de voorstelling!

Docenten

Docenten: Hannah de Vries, Erin Stel

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 21-99jr

Acting

This is our theatre course in English for adults. Take part and see if acting is right for you! Experience not required.

 • 8-12jr

Acting

This is our theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you! Experience not required.

 • 9-12jr

Beats Bouwen

In deze cursus ga je aan de slag met een eigen muziekproductie! Leer jouw eigen beats en tracks bouwen op een iPad.

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch, zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Samen gaan we de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 13-18jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een theaterweekend!

 • 8-12jr

Introductiecursus theater

Hoe is het om je eigen ideeën tot leven te brengen op de spelvloer? Doe mee en kijk of toneelspelen bij je past!

 • 8-12jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 21-99jr

Acteren

In deze cursus verdiep je jezelf in geloofwaardig leren spelen, scèneopbouw, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.

 • 18-99jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 16-99jr

STUDIO 10: Muziekproductie (basiscursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!