Navigatie overslaan
Kies je cursus

Route Acteren en Maken

16-20 jaar

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in de Stadsschouwburg!

Route Acteren en Maken

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
10 sep 2024 18:30 - 20:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 372,- Inschrijven

Deze theaterroute is voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar die zich willen verdiepen in theater. Soms ben je zelf de acteur en soms 'ontwerp' je scènes en ben je de regisseur: acteren én theater maken dus!

Het eerste lesblok gaat over spelen op verschillende manieren: vanuit improvisatie en vanuit tekst. Daarna gaan we een voorstelling maken rondom een thema. Ter inspiratie bezoeken we een voorstelling in de Stadsschouwburg.

We sluiten het seizoen af met lessen waarin de ontwikkeling van jouw spel centraal staat.

Docenten

Docenten: Hannah de Vries, Susanne Luurs, Afra Rijkhoff, Erin Stel

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 18-99jr
 • Workshop
 • Tip!

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 21-99jr

Speltraining

Train je jezelf in geloofwaardig spelen, scène opbouwen, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.

 • 21-99jr

Voorstelling maken

Samen met een groep maak je onder leiding van een regisseur een voorstelling die je speelt op de planken van het VRIJDAG Prinsentheater.

 • 19-99jr

Musical: Voorstelling maken

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met emoties, spel en beweging!

 • 15-99jr

Muziekproductie: Hiphop

Na deze cursus kun je je eigen hiphopbeats produceren, draaien en vocals opnemen!

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 21-99jr

Van tekst naar vloer

Theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens zélf theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

 • 21-99jr

Locatietheater

Onder leiding van een regisseur maak en speel je een voorstelling op een plek buiten het vertrouwde theater.

 • 18-99jr

Liedinterpretatie musical

Heb je altijd al willen begrijpen hoe musicalartiesten de emoties in hun liedjes tot leven brengen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

 • 7-10jr

Ontdek je Instrument

Wil je graag muziek maken en ontdekken welk instrument bij je past? Doe mee met Ontdek je Instrument!

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 21-99jr

Beeldend theater

In deze cursus ligt de nadruk op theater zonder tekst en des te meer op beeld.