Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Route 16-20 jaar: Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en houd je van toneelspelen? In deze route staat de eerste helft van het seizoen acteren centraal, de tweede helft staat in het teken van een voorstelling maken die je voor publiek in ons VRIJDAG Theater speelt.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
13 sep. 2022 18:30 - 20:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Inschrijven

In deze route staat de eerste helft van het seizoen acteren centraal, de tweede helft staat in het teken van een voorstelling maken die je voor publiek in ons VRIJDAG Theater speelt. Natuurlijk loopt maken en spelen ook vaak in elkaar over, soms ben je zelf de acteur en soms 'ontwerp’ je scènes en ben je zelf de regisseur.

Je werkt op verschillende manieren. De ene keer begin je vanuit een inspiratiebron zoals een tekst, thema of het nieuws van de dag. De andere keer ben jijzelf de inspiratie: wie ben je, waar sta je voor, wat is je verhaal?

In november gaan we ook dit jaar weer een samenwerking aan met het Jonge Harten Festival. We bezoeken samen een voorstelling en gaan in gesprek met theatermakers om vervolgens zelf theater te maken. Het resultaat is te zien tijdens het Jonge Harten Festival.

Docenten

Hannah de Vries

Hannah de Vries werkt graag met kinderen, vanwege hun fantasie en vindingrijkheid. Ze begint vaak met een idee, waarmee ze haar leerlingen laat improviseren op de vloer. Dat levert altijd unieke, grappige en ontroerende spelsituaties op.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hiervoor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Route 5-7 jaar: Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

Route 8-9 jaar: Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

Route 10-12 jaar: Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Introductiecursus theater jongeren

Onderzoeken, uitproberen, samenspelen, groeien, plezier maken, ontdekken wat je kan en wil: de introductiecursus is een perfecte manier om te kijken of acteren bij je past.

Route 12-13 jaar: Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Samen spelen we in een soap en gaan we aan de slag met interdisciplinair theater. We eindigen het seizoen met een voorstelling.

Route 14-15 jaar: Experimenteren

We beginnen deze route met een blok over basistechnieken. Daarna gaan we spelen met script. In de tweede helft van het jaar maken we samen een voorstelling.

Route Oog voor detail

Oog voor detail is gericht op jongeren met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.