Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Route 14-15 jaar: Experimenteren

We beginnen deze route met een blok over basistechnieken. Daarna gaan we spelen met script. In de tweede helft van het jaar maken we samen een voorstelling.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
12 sep. 2022 17:00 - 19:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 32 354,- Inschrijven

Hoe bouw je een scène op? Hoe maak je een scène spannend zonder tekst? We beginnen de route Experimenteren met een blok basistechnieken. Een blok met veel improvisatie en samenspel, waarin jij als speler centraal staat.

In het tweede lesblok bezoeken we een voorstelling in de stadsschouwburg. Aan de hand van deze voorstelling gaan we spelen met script: op welke manieren kun je een tekst op de vloer zetten? En hoe hebben ze dat in deze voorstelling gedaan?

In de tweede helft van het jaar maak je samen een voorstelling. Tijdens dit maakproces word jij niet alleen als acteur aangesproken, maar ook uitgedaagd om als theatermaker mee te denken over wat jullie maken. Deze voorstelling wordt gespeeld tijdens onze jongerenfestivaldag in mei.

Ga jij het experiment aan? Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Docenten

Aike Vogelzang

Aike Vogelzang is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Aike? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Maris de Jong

Maris de Jong is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Maris? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Route 5-7 jaar: Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

Route 8-9 jaar: Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

Route 10-12 jaar: Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek beeldend theater

Muziek, theater en beeldende kunst

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus in het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Introductiecursus theater jongeren

Onderzoeken, uitproberen, samenspelen, groeien, plezier maken, ontdekken wat je kan en wil: de introductiecursus is een perfecte manier om te kijken of acteren bij je past.

Route 12-13 jaar: Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Samen spelen we in een soap en gaan we aan de slag met interdisciplinair theater. We eindigen het seizoen met een voorstelling.

Route 16-20 jaar: Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en houd je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in ons eigen theater!

Route Oog voor detail

Oog voor detail is gericht op jongeren met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.