Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Uitdagen

12-13 jaar Wachtlijst

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Je gaat improviseren en aan de slag met film en performance theater. We sluiten af met het maken van een voorstelling.

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep. 2023 17:00 - 19:00 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Fedde Hoekstra, Merel Smit, Susanne Luurs 354,- Uitverkocht
12 sep. 2023 17:00 - 19:00 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Fedde Hoekstra, Merel Smit, Susanne Luurs, Yvonne van Ginneken 354,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst

In deze theaterroute vormen spelplezier en samenspel de basis. De eerste reeks lessen staan in het teken van acteren, waarbij we gaan spelen vanuit improvisatie en met tekst.

In de lessen daarna ga je aan de slag met film en performance theater, onder leiding van een performance artist en een filmmaker. Ook bezoeken we tijdens deze periode samen een voorstelling van theaterfestival Jonge Harten.

In de tweede helft van het seizoen maak je een voorstelling die wordt gepresenteerd tijdens onze jongerenfestivaldag. Ga jij de uitdaging aan?

Docenten

Susanne Luurs

Susanne Luurs is interdisciplinair docent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Susanne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Merel Smit

Merel Smit is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Merel? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Fedde Hoekstra

Fedde Hoekstra is docent Film maken bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Fedde? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Yvonne van Ginneken

Yvonne van Ginneken is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Yvonne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.