Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Theaterschool voor Volwassenen jaar 4

21-99 jaar Uitverkocht

In jaar 4 van de TSV werk je het hele jaar aan een voorstelling op basis van een tekst of op basis van onderzoek

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
13 sep. 2022 19:30 - 22:00 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 32 780,- Uitverkocht

Het programma van de vierjarige Theaterschool voor Volwassenen biedt spelontwikkeling van hoge kwaliteit en omvat diverse manieren van maken; het theaterambacht wordt vanuit veel verschillende invalshoeken getraind. Op een solide basis van vaardigheden en benodigde theorie, kun je in de loop van de opleiding gaan ontdekken welke vorm van theater het beste bij jou past en je hierin bekwamen.

In jaar 4 werk je het hele jaar aan een voorstelling op basis van een tekst of op basis van onderzoek. De studenten geven zelf richting aan het project, onder begeleiding van regisseur en theaterdocent Jorrit Boonstra.

Twee keer per jaar is er een TSV-Totaalweekend: 28 en 29 januari en 10 en 11 juni. Alle TSV-groepen hebben gelegenheid bij elkaar te kijken naar gemaakt werk – soms work in progress, soms presentatie– en dit na afloop met elkaar te bespreken. In dit tweede TSV-Totaalweekend speelt jaar 4 de voorstelling waar zij een heel jaar aan gewerkt hebben.

In principe doorloop je het programma van de opleiding gewoon van jaar 1 tot 4 met je eigen lesgroep en een vast TSV-docententeam. Elk blok wordt afgesloten met een persoonlijke evaluatie waarin de docent van dat blok zijn bevindingen met je deelt.

Wil je meer informatie over de Theaterschool voor volwassenen? Neem dan contact op met coördinator TSV Joke Holwerda (joke.holwerda@bijvrijdag.nl).

Docenten

Jorrit Boonstra

Jorrit Boonstra is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Jorrit? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

In principe doorloop je het programma van de opleiding gewoon van jaar 1 tot 4 met je eigen lesgroep en een vast TSV-docententeam.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • Uitverkocht

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

 • Uitverkocht

Spelen met script

Een cursus in het teken van spielerei met theatertekst.

 • 21-99jr
 • Uitverkocht

Theaterschool voor Volwassenen verkort

Je hebt al eens iets met theater gedaan en je wilt door. Doe dan mee met TSV Verkort! Binnen deze cursus stomen we je klaar voor jaar 2 van de Theaterschool.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 21-99jr
 • Uitverkocht

Theaterschool voor Volwassenen jaar 1

In het eerste jaar van de TSV ligt de focus op het lichaam als instrument: wat kan het, wat doet het, wat vertelt het.

 • 21-99jr
 • Uitverkocht

Theaterschool voor Volwassenen jaar 2

In het tweede jaar van de TSV ligt de focus op verschillende manieren om een verhaal te vertellen: door middel van beweging/dans, tekst, improvisatie en theater maken.

 • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

 • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 2)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

 • Uitverkocht

Kleinkunst en Cabaret

Deze cursus daagt je uit om je eigen materiaal te maken en daarmee op het podium te gaan staan. We gaan op zoek naar jouw unieke theaterpersoonlijkheid.

 • Uitverkocht

Acteren

In deze cursus verdiep je jezelf in geloofwaardig leren spelen, scèneopbouw, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.