Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Theaterweekend

18-99 jaar

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

Elk theaterweekend is op za van 10.00-17.00 uur en op zo van 10.00-16.00 uur.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 okt. 2023 10:00 - 16:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Gabriëlle Glasbeek 150,- Inschrijven
09 mrt. 2024 10:00 - 16:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Fedde Hoekstra 150,- Inschrijven
29 jun. 2024 10:00 - 16:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Gerda Schepers 150,- Inschrijven

Een theaterweekend is een eenmalig project dat steeds in het teken staat van een ander thema binnen het vakgebied van theater. Het theaterweekend is bedoeld voor iedereen die theaterles volgt en verdieping zoekt in een bepaald onderdeel van theater, maar ook voor wie kort en intensief kennis wil maken met theater bij VRIJDAG. Naast de theaterweekenden voor volwassenen, organiseren we theaterweekenden voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (13-18 jaar).

Kleinkunst en cabaret (14 & 15 oktober)

Dit weekend ga je aan de slag met cabaretière Gabriëlle Glasbeek, bekend van cabaretgroep Vrouw Holland. Zij neemt je mee in de wereld van kleinkunst en cabaret. Er wordt gewerkt vanuit jouw eigen verhaal en persoonlijkheid. In samenwerking met Gabriëlle en een muzikant wordt dit omgezet tot een cabareteske presentatie op zondag. Durf jij het aan?

Film maken (9 & 10 maart)

In één weekend maak je met een groep een film. Hierbij gaan we met z’n allen door het hele proces: een script maken, locaties bepalen, acteren, regisseren en alles wat daarbij komt kijken. Je wordt begeleid door een echte filmmaker en op zondag komt er een cameraman/editor bij. Binnen één weekend maak je een film van een paar minuten die op zondag in première gaat.

Locatietheater (29 & 30 juni)

More soon...

Docenten

Gabriëlle Glasbeek

Gabriëlle Glasbeek is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Gabriëlle? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Fedde Hoekstra

Fedde Hoekstra is docent Film maken bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Fedde? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Gerda Schepers

Gerda Schepers is docent Mode & Textiel bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Gerda? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr
  • Nieuw!

Orkestweekend

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr
  • Nieuw!

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.