Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Theaterweekend

8-12 jaar

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

Elk theaterweekend is op za van 10.00-17.00 uur en op zo van 10.00-16.00 uur.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
09 mrt. 2024 10:00 - 16:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Gabriëlle Glasbeek 30,- Uitverkocht
29 jun. 2024 10:00 - 16:00 Za/Zo Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Mieke den Braber 30,- Inschrijven

Een theaterweekend is een eenmalig project dat steeds in het teken staat van een ander thema binnen het vakgebied van theater. Het theaterweekend is bedoeld voor iedereen die theaterles volgt en verdieping zoekt in een bepaald onderdeel van theater, maar ook voor wie kort en intensief kennis wil maken met theater bij VRIJDAG. Naast de theaterweekenden voor kinderen, organiseren we theaterweekenden voor jongeren (13-18 jaar) en volwassenen (18+).

Kindercabaret (9 & 10 maart)

Ben jij de leukste thuis? Of zou je dat graag willen zijn? Doe mee aan het cabaretweekend voor kinderen. Samen met cabaretière Gabriëlle Glasbeek (Vrouw Holland) ga jij aan de slag om samen met je medespelers op zondag een hilarische voorstelling neer te zetten.

Het theaterweekend in maart is op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 10.00-16.00 uur.

Bouwen & spelen in decor (29 & 30 juni)

Bouw in één weekend mee aan een theaterdecor, zowel op ware grote als in maquette vorm. In deze gecreëerde wereld gaan we verschillende personages tot leven wekken. Op zaterdag richten we ons op de bouw van deze miniatuurwereld en op zondag maken en spelen we hierin de scènes. Het resultaat gaan we filmen en live spelen voor publiek in het VRIJDAG Prinsentheater. Het wordt een groot samenspel tussen theater, beeldend kunst, live animatie, film en acteren. Heb jij een grote fantasie? Dan ben je meer dan welkom!

Het theaterweekend in juni is op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 10.00-16.00 uur.

Docenten

Docenten: Gabriëlle Glasbeek, Mieke den Braber

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 16-99jr
 • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 9-12jr

Beats Bouwen

In deze cursus ga je aan de slag met een eigen muziekproductie! Leer jouw eigen beats en tracks bouwen op een iPad.

 • 16-99jr

Djembé

Ieder een eigen drum, samen in een ritme! Ervaar de kracht en energie die vrijkomt als we samen djembé spelen.

 • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!

 • 13-18jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een theaterweekend!

 • 18-99jr

Pop-up boek

Ontdek hoe je van 2D-papier in één middag een inklapbaar 3D-sculptuurtje kunt maken.

 • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

 • 18-99jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 18-99jr

Schilderen: Kleurenleer

Ontdek op een speelse manier wat kleur is en hoe kleur werkt in deze eendaagse workshop!

 • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

 • 16-99jr

STUDIO 10: Muziekproductie (basiscursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!