Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
01 feb. 2023 19:30 - 21:30 Woensdag Noorderbuitensingel 11 8 180,- Inschrijven

In deze cursus ga je zelf theaterteksten schrijven. Dit doe je door middel van een aantal unieke werkwijzen. Bijvoorbeeld door een stiltewandeling te maken in het Noorderplantsoen en vervolgens alles op te schrijven wat er in je op komt. Of door te schrijven vanuit een ansichtkaart of personage.

Schrijfster Renske helpt je om er professioneel aan te sleutelen, zodat jij met een tekst naar huis gaat waar jouw eigenheid in terugkomt. En tijdens de laatste 3 lessen komt er een theatermaker bij. Zij helpt de zelfgeschreven teksten op de vloer te zetten en theatraal te maken: van tekst naar vloer. De laatste les is een presentatie waarvan we nog niet weten welke vorm die heeft: een performance, een spoken word of een expositie van teksten?

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, iedereen kan schrijven!

Docenten

Renske van Dijk

Renske van Dijk is docent Schrijven bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Renske? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 8-16jr
 • Uitverkocht

Trainingsacteur bij het UMCG

Verdiep je in de rol van een patiënt en voer een huisartsengesprek met een arts in opleiding bij het UMCG.

 • 12-18jr

Plusproject jongeren

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een Plusproject!

 • 12-21jr

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 10-12jr

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • Wachtlijst

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus in het teken van spielerei met theatertekst.