Navigatie overslaan
Kies je cursus
Abel Felix-Klooster

Abel Felix-Klooster is slagwerkdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Abel? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Abel Felix Klooster

Drums, Slagwerk

Over Abel

Als drumdocent heeft Abel maar één doel: zijn cursisten met plezier te laten groeien in het drummen. Hij vindt het dan ook erg mooi om te zien wanneer een cursist intrinsieke motivatie ontwikkelt, voortgang boekt en daar veel plezier aan beleeft. Om dat te bereiken laat Abel zijn lessen zo goed mogelijk aansluiten op wat zijn cursisten nodig hebben. Hiervoor maakt hij per cursist een plan met persoonlijke leerlijnen en doelen, zodat het drummen op een goede én leuke manier wordt aangeleerd.

Abel doet zijn best om de cursist een plezierige les te geven, waarin ook altijd wat (nieuws) wordt geleerd. In de les komt hij daarom met een grote diversiteit aan opdrachten, maar vooral ook met veel muziek om op mee te drummen. Bijna elke les speel je als cursist mee met jouw favoriete nummers waar Abel nieuwe en leuke opdrachten aan koppelt. Hij luistert naar jou als cursist en denkt en werkt mee om je altijd weer een stapje verder te krijgen. Hij is ontzettend trots dat hij dit wekelijks voor zoveel vaste drumleerlingen mag doen!

Favorieten

Abel's interesse in muziek wisselt snel en daarmee heeft hij geen all-time favourite bands, drummers of nummers. Juist vanwege die wisselingen krijgt hij zoveel mogelijk mee uit verschillende hoeken en dat werkt voor hem goed bij het geven van drumlessen. Abel is thuis in veel muziekstijlen en kijkt vervolgens met de cursist hoe hij of zij dit het beste kan drummen. Maar als hij dan toch een naam van een voorbeeld moet noemen, zou hij gaan voor Benny Greb. Deze veelzijdige drummer heeft naar zijn mening echt alles in huis!

Het is prachtig om de hele dag met drummen en muziek bezig te mogen zijn. Drummen is zoveel tegelijkertijd: energie, ontspanning, beweging, creativiteit en ga zo maar door. Ik krijg er geen genoeg van!

Abel Felix-Klooster