Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Drums

7-99 jaar Uitverkocht

Hou je van lekkere beats en zou je graag drummer in een band willen zijn? Dat kan bij VRIJDAG!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
In overleg In overleg In overleg nvt Gegeven door: Abel Felix Klooster, Elmer Bergstra, René van Astenrode v.a. 330,- Uitverkocht

Drummen is eigenlijk ook meteen sport; je gebruikt je hele lichaam. Je leert verschillende ritmes en drumsolo’s spelen en je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Er zijn bij VRIJDAG heel veel mogelijkheden om samen te spelen, in orkest of ensemble, of in een van onze pop- of jazzbandjes. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld één van de popbands of de Big Band.

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent.

Docenten

René van Astenrode

Slagwerk

René van Astenrode is slagwerkdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij René? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Elmer Bergstra

Slagwerk

Drummer Elmer Bergstra wil graag het plezier dat hij zelf ervaart in het luisteren en het maken van muziek overbrengen op zijn leerlingen. Zijn streven is dan ook dat leerlingen altijd vrolijk en met een goed gevoel het lokaal verlaten.

Abel Felix Klooster

Slagwerk

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden

Ontdek nog meer

  • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

  • 5-7jr

Kinderkoor

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

  • 8-99jr

Saxofoonband Treasure

Speel je al een aantal jaar saxofoon en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Doe mee met de saxofoonband van VRIJDAG!

Global Music Here & Now Band (wereldmuziek)

Deze band speelt topstukken uit het wereldmenu. Bijna alle instrumenten zijn welkom, maar het is wenselijk dat je enigszins je instrument beheerst en noten kunt lezen.

  • 12-99jr

Accordeonorkest voor gevorderden

Accordeonorkest Arcade is een orkest voor gevorderde accordeonisten vanaf 12 jaar. Het orkest speelt klassieke werken, maar ook wereldmuziek en moderne hits.

  • 12-99jr

Gitaarensemble (licht gevorderden)

Speel je al een tijdje gitaar en wil je er meer uitdaging? Dan is het gitaarensemble wellicht wat voor jou. Je wordt meegenomen op een muzikale reis langs allerlei landen, stijlen en componisten, van de renaissance tot hedendaagse muziek.

  • 21-99jr

Ensemble Oude Muziek

Met het Ensemble Oude Muziek spelen we vooral muziek uit de Renaissance, dus uit de 14e en 15e eeuw.

  • 16-99jr

Dwarsfluitensemble Syrinx voor gevorderden

Syrinx is een ensemble voor vergevorderde dwarsfluitisten waarin stevig wordt gewerkt aan een programma met muziekstukken uit verschillende perioden, van barok tot jazz.

  • 16-99jr

Barokensemble Nuovo Barocco

Met het Barokensemble Nuovo Barocco spelen we Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, zoals Bach, Vivaldi en Händel.

  • 16-99jr

Open Jazz Theory

Open Jazz Theory is muziektheorie en gehoortraining voor iedereen vanaf 16 jaar. Geschikt voor elk instrument!

  • 14-99jr

Open Jazzcombo

In het jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral improviseren. Want iedereen kan improviseren!

Doe Mee Band

De Doe Mee Band is een bandje voor het speciaal onderwijs. Iedereen kan meedoen en alle instrumenten zijn welkom!