Navigatie overslaan
Kies je cursus
Anne Kamps

Anne Kamps is docent van het Kinderatelier bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Anne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Anne Kamps

Kinderwerkplaats

Over Anne

Anne is erg nieuwsgierig en vindt het heel fijn om dingen met haar handen te maken, zodat ze niet de hele tijd rondjes blijft lopen in haar hoofd en zichzelf steeds opnieuw weer afvraagt waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Want waarom vind je nu iets mooi of juist niet mooi? En waarom is het bijvoorbeeld leuk om een kleur te gebruiken? Samen met haar cursisten onderzoekt Anne wat het effect is van wat je doet, met pen en papier, met woorden en met klei.

Als docent is Anne heel toegankelijk. Ze vindt het leuk om dingen te leren aan haar cursisten, bijvoorbeeld over materialen, technieken en dingen die Anne zelf geleerd heeft over het gebruik van kleur. En natuurlijk vindt ze het ook leuk om gewoon lekker te werken, uit te proberen en samen te kijken naar wat er gemaakt is. Iets wat Anne zelf gemaakt heeft en waar ze heel erg trots op is, is het kinderboek De Zesvleugelige Kip, waarin ze de draak steekt met de voedselindustrie.

Favorieten

Anne houdt heel erg van taal in combinatie met beeld. Daardoor is Joke van Leeuwen misschien wel haar favoriete kunstenaar. De grappige en betekenisvolle teksten in combinatie met beeld, laat de verhalen van Joke extra tot leven komen. Maar er zijn voor Anne veel meer veel goede makers en mooie dingen die haar inspireren.

Ik vind lesgeven leuk, omdat ik heel erg veel leer van de kinderen! Ze kijken met andere ogen en daardoor kan ik ook weer met andere ogen kijken.

Anne Kamps