Navigatie overslaan
Kies je cursus
Antonie Harms

Antonie Harms is fotografiedocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Antonie? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Antonie Harms

Fotografie

Over Antonie

Antonie is muzikant, fotograaf en tekenaar en het mooie van kunst vindt hij dat alle verschillende disciplines op elkaar aansluiten. Het makerschap is volgens hem een soort speeltuin waarin je alle kanten op kunt. En de grootste uitdaging daarbij is het maken van keuzes.

Als docent maakt Antonie mensen graag nieuwsgierig. Hij doet niets liever dan mensen begeleiden in het vinden van een richting in de kunstwereld: groot of klein, als hobby of beroepsmatig. Want er valt voor iedereen iets te ontdekken! Daarnaast gelooft hij erg in het hebben van plezier tijdens het maakproces, maar niet zo in de maker als gekwelde ziel die zich opoffert voor de kunst. Want kunst kan ook gewoon ontzettend leuk zijn!

Wanneer Antonie zich op zijn gemak voelt, ontstaat er al snel een relaxte huiskamersfeer. Hij schakel makkelijk van luchtige grapjes naar serieuze observaties. Toetsen vindt hij maar onzinnig: "Als je maar nieuwsgierig bent, kom je een heel eind!"

Trots op!

Met zijn band The Blind Roofers heeft Antonie veel meegemaakt: van het opnemen van een CD in eigen beheer tot het spelen van zo'n 300 shows door heel Nederland. Als je nieuwsgierig bent, kijk dan maar eens naar de videoclip van het nummer Lost in Wander op YouTube. Het mooie aan het maken van een videoclip vindt Antonie dat hier veel verschillende kunstdisciplines samen komen.

Favorieten

De Arctic Monkeys is Antonie's lievelingsband. Hij vindt leadzanger Alex Turner een ontzettend goede muzikant en tekstschrijver die zichzelf altijd weer opnieuw weet uit te vinden. Volgens Antonie maakt Alex in eerste instantie muziek voor zichzelf en dat is volgens hem erg belangrijk in een creatief maakproces.

Ik doe niets liever dan mensen begeleiden in het vinden van een richting in de kunstwereld: groot of klein, als hobby of beroepsmatig.

Antonie Harms