Navigatie overslaan
Kies je cursus

Bart Nijstad

Tekenen en schilderen

Over Bart

Bart Nijstad vindt het erg leuk om zijn lange dagen in de studio af te wisselen met lesgeven. Het laat hem vanuit een ander perspectief naar zijn vak kijken en hij geniet van de gesprekken met zijn leerlingen. Bart zorgt met zijn openheid en humor voor een fijne sfeer tijdens zijn lessen, waarin iedereen zich vrij voelt om zich te uiten. Dat is belangrijk, want schilderen en tekenen is een intieme bezigheid; je laat iets persoonlijks van jezelf zien.

Opleiding en meer

Bart studeerde aan Academie Minerva Groningen. Na zijn afstuderen richtte hij zich voornamelijk op het maken van (zwartkomische) strips, over antihelden in een absurde wereld. Inmiddels werkt hij als illustrator voor de NRC.

Favorieten/inspiratie

Barts grote voorbeelden zijn o.a. David Hockney (vanwege zijn kleurgebruik en meesterschap), en René Magritte en Aleksandra Waliszewska, vanwege hun symboliek en fantasie. Zijn favoriete kunstwerk is overigens het masker van Toetanchamon. Toen hij als jonge jongen oog in oog stond met dit mysterieuze object bekroop hem de angst dat hij vervloekt was.

Vaak denken mensen dat ze niet kunnen tekenen. Ik hoop dat ik na het afronden van de cursus deze angst in ieder geval heb weggenomen.

Bart Nijstad