Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Cees van Alten

Cees van Alten is fotografiedocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Cees? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Cees van Alten

Fotografie

Over Cees

Cees van Alten is documentairefotograaf en fotojournalist, met een focus op de sociale fotografie. In zijn werk staan mensen centraal, en de manier waarop ze met elkaar leven en omgaan. Hij ziet zichzelf niet als een echte docent; hij brengt in zijn cursussen uiteraard zijn kennis over (‘fotograferen is niet zo moeilijk, je moet leren kijken’), maar vooral zijn enthousiasme. En dat werkt!

Opleiding en meer

Cees volgde de Fotovakschool in Apeldoorn en studeerde aan de Sociale Academie in Amsterdam en Groningen. Als zelfstandig fotograaf werkt hij voornamelijk aan grote sociale projecten in opdracht van gemeentes en de Provincie Drenthe. Naast zijn cursussen bij VRIJDAG geeft hij ook gastlessen aan jongeren op het ROC in Drachten.