Navigatie overslaan
Kies je cursus

Djoeke de Boer

Zang

Over Djoeke

Wanneer Djoeke de Boer muziek hoort wil ze vaak onmiddellijk dansen of meespelen op de piano. Improviseren! Zingen -en mensen laten zingen- vindt ze het mooiste wat er is, want het is fijn om te doen en heel gezond. Ze voelt goed aan wat haar leerlingen of koorleden kunnen en willen leren en past haar aanpak en repertoire hierop aan. Haar ‘wereldmuziek’ is een ruim begrip; het kunnen allerlei liedjes uit de hele wereld zijn, die ze begeleidt op piano of accordeon. Noten zijn superhandig, maar ze zit er niet graag aan vast.

Opleiding en meer

Ze studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium in Groningen en volgde diverse cursussen op het gebied van muziektherapie en koordirectie. Ze zingt met groepen oudere en dementerende mensen in verzorgingstehuizen en ook geeft ze bij VRIJDAG zangles aan mensen met een psychiatrische achtergrond, in samenwerking met Lentis.

Favorieten/inspiratie

Djoeke heeft een brede muzikale belangstelling: licht, klassiek, wereldmuziek, koormuziek, levenslied, cabaret. En wat altijd zal blijven: de muziek van Bach, Mozart en Debussy.

Ik vind het leuk om te zien hoe mensen tijdens het zingen ontspannen. Dat is dan ook wat ik wil bereiken met mijn lessen. Dat mensen met een blij en lekker gevoel naar huis gaan!

Djoeke de Boer