Navigatie overslaan
Kies je cursus

Wereld­vrou­wenkoor

40-99 jaar

Hou jij van zingen en diverse muziek? Zing mee met het Wereldvrouwenkoor! Beginnende en gevorderde zangeressen zijn van harte welkom.

Wereldvrouwenkoor

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
05 sep 2024 19:00 - 20:30 Donderdag Akkerstraat 99 252,- Inschrijven

Bij het Wereldvrouwenkoor wordt er elke donderdagavond lekker en vooral véél gezongen. Want in tegenstelling tot de meeste koren, zingt dit koor geen moeilijke of lange stukken, maar juist heel veel verschillende liedjes. Het repertoire komt namelijk uit alle windstreken: van Oost en West-Europa tot Zuid-Amerika, Suriname en Afrika. Meestal twee- of driestemmig, maar ook regelmatig een klassiek duet.

Het koor bestaat uit ongeveer 20 vrouwen en treedt meerdere keren per jaar op met piano- of accordeonbegeleiding. De repetities worden begeleidt op verschillende percussie-instrumenten. Beginnende en gevorderde zangeressen zijn van harte welkom. Mits er plaats is kun je het hele jaar beginnen, maar bij voorkeur aan het begin van het nieuwe cursusjaar.

Benieuwd of het iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Docenten

Docenten: Djoeke de Boer, Abel Felix Klooster

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Bugel

Wil je bugel leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier en als je wilt kun je meespelen in ons bijvoorbeeld onze Big Band.

Drums

Hou je van lekkere beats en zou je graag drummer in een band willen zijn? Dat kan bij VRIJDAG!

  • 14-99jr

Doe Mee Band

De Doe Mee Band is een bandje voor het speciaal onderwijs. Iedereen kan meedoen en alle instrumenten zijn welkom!

  • 19-99jr

Musical: Voorstelling maken

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met emoties, spel en beweging!

  • 15-99jr

Muziekproductie: Maak, mix en master

In deze cursus leer je van alles om je tracks naar een hoger niveau te trekken!

Trombone

Wil je trombone leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in onze Big Band, een orkest, een popband of jazzensemble.

Zangles (klassiek)

Wil je (beter) klassiek leren zingen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les van ervaren en enthousiaste docenten. Naast zangles kun je bij ons ook meezingen in koren.

  • 14-99jr

Barokensemble Nuovo Barocco (gevorderden)

Met het Barokensemble Nuovo Barocco spelen we Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, zoals Bach, Vivaldi en Händel.

  • 14-99jr

Jazzcombo

In een jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral improviseren. Want iedereen kan improviseren!

  • 18-99jr

Liedinterpretatie musical

Heb je altijd al willen begrijpen hoe musicalartiesten de emoties in hun liedjes tot leven brengen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Bariton

Wil je bariton leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in onze Big Band of een popband of jazzensemble of orkest.

Zangles

Wil je (beter) leren zingen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les van ervaren en enthousiaste zangdocenten.