Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Wereld­vrouwenkoor

40-99 jaar

Hou jij van zingen en diverse muziek? Zing mee met het Wereldvrouwenkoor! Beginnende en gevorderde zangeressen zijn van harte welkom.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 sep. 2023 19:00 - 20:30 Donderdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Djoeke de Boer 240,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Bij het Wereldvrouwenkoor wordt er elke donderdagavond lekker en vooral véél gezongen. Want in tegenstelling tot de meeste koren, zingt dit koor geen moeilijke of lange stukken, maar juist heel veel verschillende liedjes. Het repertoire komt namelijk uit alle windstreken: van Oost en West-Europa tot Zuid-Amerika, Suriname en Afrika. Meestal twee- of driestemmig, maar ook regelmatig een klassiek duet.

Het koor bestaat uit ongeveer 20 vrouwen en treedt meerdere keren per jaar op met piano- of accordeonbegeleiding. Beginnende en gevorderde zangeressen zijn van harte welkom. Mits er plaats is kun je het hele jaar beginnen, maar bij voorkeur aan het begin van het nieuwe cursusjaar.

Benieuwd of het iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Docenten

Docenten: Djoeke de Boer

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Contrabas

Wil je contrabas leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld onze Big Band.

Drums

Hou je van lekkere beats en zou je graag drummer in een band willen zijn? Dat kan bij VRIJDAG!

  • 14-99jr

Barokensemble Nuovo Barocco (gevorderden)

Met het Barokensemble Nuovo Barocco spelen we Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, zoals Bach, Vivaldi en Händel.

  • 16-99jr

Jazz Theory

Jazz Theory is muziektheorie en gehoortraining voor iedereen vanaf 16 jaar. Geschikt voor elk instrument!

Trompet

Wil je trompet leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in orkesten, popbands of jazzensembles.

Zang Klassiek

Wil je (beter) klassiek leren zingen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les van ervaren en enthousiaste docenten. Naast zangles kun je bij ons ook meezingen in koren.

  • 21-99jr

Dwarsfluitensemble Syrinx voor gevorderden

Syrinx is een ensemble voor vergevorderde dwarsfluitisten waarin stevig wordt gewerkt aan een programma met muziekstukken uit verschillende perioden, van barok tot jazz.

  • 18-99jr

Cello ensemble (beginners)

Geniet jij ook zo van het spelen van een mooie melodie, een tussenstem of warme basstem? Speel dan samen met andere cellisten in het ensemble voor beginners!

Bugel

Wil je bugel leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier en als je wilt kun je meespelen in ons bijvoorbeeld onze Big Band.

Zangles

Wil je (beter) leren zingen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijgt les van ervaren en enthousiaste zangdocenten.

  • 21-99jr

Ensemble Oude Muziek

Met het Ensemble Oude Muziek spelen we vooral muziek uit de Renaissance, dus uit de 14e en 15e eeuw.

  • 18-99jr

Cello ensemble (gevorderd)

Geniet jij ook zo van het spelen van een mooie melodie, een tussenstem of warme basstem? Speel dan samen met andere cellisten in het ensemble voor gevorderden!