Navigatie overslaan
Kies je cursus

Dorine Kuiper

Tekenen en schilderen

Over Dorine

Door met aandacht te kijken en te werken, zonder te veel resultaatgericht te zijn, leren mensen spelenderwijs. Model- en portretschilderen vraagt natuurlijk om wat studie van proporties en anatomie, maar uiteindelijk schilder of teken je altijd vanuit je eigen ervaring, dat maakt het boeiend. Dorine Kuipers is in haar cursussen altijd op zoek naar die echtheid. Ze houdt van de kruisbestuiving die plaatsvindt tussen haar leerlingen, wanneer ze van elkaar leren bij de werkbesprekingen. Tijdens haar lessen probeert ze ook altijd enige achtergrond mee te geven, zodat leerlingen binding gaan voelen met de schilderkunst door de eeuwen heen.

Opleiding

Dorine studeerde in 1983 af aan Academie Minerva, in schilderen en grafiek. Sindsdien is ze werkzaam als kunstschilder en tekenaar, voornamelijk van portretten, als eigen werk en in opdracht.

Favorieten/inspiratie

Waar Dorine haar inspiratie uithaalt wisselt per periode. Soms ligt er in haar atelier een boek open over oude Italiaanse schilders, dan weer kijkt ze veel naar Rembrandt of naar sommige impressionisten en expressionisten.

Ik ben blij als cursisten en ik het een en ander ontdekken met elkaar en als de cursus inspirerend voor hen werkt.

Dorine Kuiper