Navigatie overslaan
Kies je cursus
Gerda Schepers

Gerda Schepers is docent Mode & Textiel bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Gerda? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Gerda Schepers

Theater

Over Gerda

Zowel als kostuumontwerper als in haar lessen combineert Gerda Schepers het allemaal: haar liefde voor kleding, verkleden, andere culturen en theater. Zoeken naar inspiratie, van elkaar leren, je verdiepen in een thema, samen verhalen verzinnen en experimenteren met verrassende – zowel rijke als ‘waardeloze’ – materialen.

Opleiding en meer

Gerda doorliep Academie Minerva Groningen richting Modevormgeving en vervolgens de BIK-opleiding (Beroepskunstenaars in de klas). Haar eigen bedrijf heet Lieve Loeders; een naam met een tegenstelling, zoals die ook vaak in haar werk te vinden zijn.

Favorieten/inspiratie

Ze houdt van de rebelse modeontwerper Vivian Westwood, van de tegenstellingen in het werk van Alexander McQueen en de veelzijdigheid van theatervormgever Rieks Swarte. En in het algemeen van mensen die risico’s durven te nemen en niet bang zijn voor het onbekende.

Ik stimuleer de kinderen om zich te verdiepen in het thema en laat hen reageren op het werk van elkaar. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als de kinderen niet kunnen stoppen met hun werk en trots zijn op wat ze hebben gemaakt.

Gerda Schepers