Navigatie overslaan
Kies je cursus
Jeanette Kappelhof

Jeanette Kappelhof is dwarsfluitdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Jeanette? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Jeanette Kappelhof

Dwarsfluit

Over Jeanette

Dwarsfluitdocent Jeanette Kappelhof daagt mensen graag uit om zichzelf te ontdekken en zich te laten horen in muziek, op elk niveau en in iedere vorm. Ze probeert mensen te inspireren en zoveel mogelijk aan te reiken op muzikaal gebied – techniek, achtergrond, samenspelen – en te stimuleren dat leerlingen uiteindelijk hun eigen muzikale pad gaan bewandelen. Ze vindt het heerlijk wanneer haar leerlingen hun kwaliteiten op hun instrument kunnen inzetten in een groter geheel, zoals in orkesten en ensembles.

Opleiding en meer

Jeanette studeerde af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Rinze van der Baan, daarna bij Paul Verhey in Amsterdam en ze volgde diverse masterclasses. Naast haar werk bij VRIJDAG is ze freelance musicus in diverse ensembles en orkesten. Ook organiseert ze regelmatig muzikale workshops voor ouderen, het Meezingcafé en kleine muzikale voorstellingen.

Favorieten/inspiratie

Ze bewondert fluitist Jacques Zoon, omdat hij altijd de grenzen opzoekt; meestal klinkt dat fantastisch, soms iets minder geslaagd, maar altijd spannend. En de helaas te vroeg overleden Behsat Üvez, om zijn eigenzinnigheid en gedurfde combinaties van stijlen. Ook houdt ze van de manier waarop muziek en theater elkaar kunnen versterken, in muziektheater.

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik het feit dat leerlingen er komen om met hun passie bezig te zijn, ieder op zijn/haar eigen niveau. Daarnaast vind ik de samenwerking met collega’s leuk, stimulerend en uitdagend.

Jeanette Kappelhof