Navigatie overslaan
Kies je cursus
Jelte van Lente

Jelte van Lente is docent beeldende kunst bij VRIJDAG in Groningen. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Jelte? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Jelte van Lente

Tekenen en schilderen

Over Jelte

Voor Jelte van Lente was tekenen zijn first love, het is een basis waaruit ook zijn films en animaties voortvloeien. Toen hij als tiener begon met tekenen in een schetsboek, ontdekte hij dat het een manier is om gevoelens, gedachten en de contradicties van het leven te verwerken, een plek te geven en ermee te spelen. Inmiddels leert hij tijdens zijn workshop hoe anderen zich ook kunnen uiten door te tekenen. En dat doet hij met veel enthousiasme, empathie, geduld en aanmoediging.

Het leukste van het lesgeven is voor Jelte het doorgeven van de dingen die hij heeft geleerd en om zelf bewust te worden van hoe (soms onbewuste) processen eigenlijk werken. Hij ziet graag hoe anderen ontdekken wat er allemaal mogelijk is wanneer je iets met plezier maakt en hoe zij hun eigen obstakels overwinnen. Want het leren van vaardigheden als kunstenaar gaat volgens Jelte vaak over lange lijnen en niet om directe bevrediging. Op sommige momenten kan het moeilijk of niet bevredigend zijn, en juist dan is het belangrijk om vol te houden. Wie doorzet zal volgens Jelte op enig moment zien dat je makkelijk iets kunt tekenen of dat je opeens weet hoe je bijvoorbeeld een scene moet ensceneren.

Opleiding en meer

Jelte studeerde traditioneel Chinees schilderen aan de China Academy of Arts in Hangzhou, illustratie aan de Art Institute of Boston in de Verenigde Staten en Fine arts aan Academie Minerva in Groningen. Hij is freelance kunstenaar en geeft af en toe een workshop.

Favorieten/inspiratie

Paul Thek

Het leukste aan lesgeven is om te zien hoe anderen ontdekken wat er allemaal mogelijk is en om ze hun eigen obstakels te zien overwinnen.

Jelte van Lente