Navigatie overslaan
Kies je cursus
Joost Koster

Joost Koster is docent Saxofoon bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Joost? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Joost Koster

Saxofoon

Over Joost

Aanvankelijk dacht Joost viool te gaan spelen, maar toen hij op zijn 11e jaar de saxofoon ontdekte, werd dit meteen zijn grote liefde. Op zijn 16e raakte hij via de muziekschool in verschillende bands terecht. Daardoor kwam Joost erachter dat hij niets liever doet dan muziek maken en besloot hij er zijn werk van te maken. En dat doet hij met veel geduld en enthousiasme, en altijd aangepast op de behoefte van de cursist. Joost zijn passie om muziek over te brengen op anderen doet hij trouwens niet alleen in zijn lessen, maar ook tijdens optredens. Joost speelt in het Punk 'n Jazz Orchestra, de Want2Swing Bigband, een jazztrio en afwisselend in diverse orkesten.

Opleiding en meer

In 2019 studeerde Joost af aan het Artez College te Zwolle met Rolf Delfos en Sjoerd Dijkhuis als vakdocenten. Zijn leraar en mentor was saxofonist Hans Bosch.

Favorieten/inspiratie

Grote voorbeelden voor Joost zijn Gordon Goodwin, Sammy Nestico, Thad Jones, Neal Hefty en Count Basie. Ook haalt hij veel inspiratie uit saxofonisten als Sonny Stit, Sonny Rawlins, Dextor Gordon, Hank Mobley en Benjamin Herman.

Trots op!

Joost arrangeert en componeert muziek voor zichzelf én in opdracht, van kleine bezetting tot volledige bigband-nummers. Voor het Nederlands Studenten Jazz Orkest heeft hij het nummer Everybody Needs Somebody van The Blues Brothers gearrangeerd. Dit nummer werd voor het eerst live gespeeld in Simplon in Groningen voor een zeer enthousiast publiek.

Het overbrengen van mijn passie op anderen is iets wat ik erg mooi vind. En om deze passie vervolgens bij de cursist te zien vind ik fantastisch.

Joost Koster