Navigatie overslaan
Kies je cursus

Karel Buskes

Tekenen en schilderen

Over Karel

Tekenen en schilderen hoort al bij hem zolang hij zich kan herinneren. En van alle thema's vindt hij portret het meest spannende, omdat het daarbij naast het maken over een ontmoeting gaat. Het is daarom niet verwonderlijk dat Karel Buskes bij VRIJDAG uitgerekend les geeft in portrettekenen en -schilderen.

Tijdens de lessen biedt Karel een veilige bedding om te leren, met empathie, humor en als het aan de orde is ook scherpte. Het leukste van lesgeven vindt hij het kunnen bijdragen aan een proces van de cursist, bijvoorbeeld als iemand een stap zet dankzij een inzicht uit zijn les of wanneer de cursist een vermogen in zichzelf onthuld. Het gaat voor Karel dan ook niet alleen om techniek, maar ook over de ontwikkeling van een cursist als persoon. De kern is volgens hem het helpen ontwikkelen van (zelf)vertrouwen.

Opleiding en meer

Karel studeerde aan Academie Minerva in Groningen en geeft les aan kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Sinds 1996 heeft hij tientallen exposities gegeven in binnen- en buiteland en hij won voor zijn werk diverse prijzen.

Favorieten/inspiratie

Van de vele namen die Karel zou kunnen noemen als inspiratiebronnen, kiest hij voor de schilder Pierre Bonnard die op een intuïtieve, poëtische manier zijn waarnemingen vertaalde naar schilderijen.

Het gaat nooit alleen om techniek, maar ook over de ontwikkeling van een leerling als persoon.

Karel Buskes