Navigatie overslaan
Kies je cursus

Marjolein Terwindt-Wetterauw

Grafiek

Over Marjolein

Marjolein Terwindt-Wetterauw besteedt in haar lessen veel aandacht aan concrete kennis en het aanleren van de technieken van het hoogdrukken. Gedegen materiaalkennis en tips en trucs zorgen dat je beter uit de voeten kunt en dat er ruimte ontstaat voor verdieping en het ontwikkelen van de eigen smaak. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen leren; dat daagt haar als docent uit om het onderste uit de kan te halen. Ze is er voor technische hulp, creatieve oplossingen en het aandragen van nieuwe ideeën, maar weet ook wanneer ze haar cursisten met rust moet laten.

Opleiding en meer

Marjolein volgde haar opleiding aan Academie Minerva in Groningen. Naast lesgeven bij VRIJDAG en het geven van workshops op scholen, werkt ze in haar eigen atelier. Ze maakt houtsneden die ze exposeert door het hele land. Ook maakt ze werk in opdracht.

Favorieten/inspiratie

Ze haalt haar inspiratie uit alles wat onverwachts haar ogen opent, meestal gewone dagelijkse dingen, waar ze ineens op een andere manier naar kijkt. Ze heeft bewondering voor de geweldige techniek die Vincent van Oijen gebruikt in zijn houtsneden en voor de tekeningen van Hans Holbein.

Ik vind het belangrijk om door middel van concrete kennis en het aanleren van technieken te komen tot een heel eigen iets. Zo heb je mogelijkheden voor verdieping en kun je verder gaan dan een leuk toevallig ontstaan resultaat.

Marjolein Terwindt-Wetterauw