Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Martin Kloos

Martin Kloos is docent E-textiles bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Martin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Martin Kloos

Over Martin

Martin houdt ervan om zowel fysiek te knutselen als te programmeren. Hij vindt het fascinerend hoe je met machines informatie om kunt zetten in objecten en hoe je interactie menselijker kan maken door middel van knopjes, schakelaars en motoren. Als docent is hij open, aardig en geduldig. En soms een beetje chaotisch.

Trots op!

Martin beheerst vrij veel technieken, maar het meest trots is hij op het leren van het machinebreien. Benieuwd naar zijn werk? Kijk dan eens op Instagram onder zijn artiestennaam hamsterwoede.

Favorieten/inspiratie

Super Mario Clouds van Cory Arcangel, A Space Program van Tom Sachs (en anderen), The Embroidered Computer van Irene Posch, We zijn weer thuis van Wim T. Schippers, Rechnender Raum van Ralf Baecker en nog veel meer. Inspiratie in bredere zin haalt Martin uit meerdere 'glitch'-artiesten en circuitbenders.

Het leukste aan lesgeven vind ik het geven van nieuwe idee├źn en het helpen om deze te maken.

Martin Kloos