Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Oscar Venema

Tekenen en schilderen

Over Oscar

Oscar Venema is schilderdocent bij VRIJDAG, maar hij is niet voor een gat te vangen. Oscar is breed georiënteerd en voelt zich zowel modern painter als sculptor, dus eigenlijk is visual artist een betere benaming. Het fijnste aan lesgeven vindt hij het plezier van het scheppen en het (oneindig) ontdekken door te geven via schilderkunst in de breedste zin van het woord. Oscar houdt ervan om cursisten om die manier hun eigenheid te laten creëren.

Opleiding en meer

Oscar studeerde in 2004 af aan Academie Minerva in Groningen, maar het is het autodidactische aspect dat bij hem de doorslag geeft. Hij is er dan ook trots op dat hij zichzelf via schilderen en beeldhouwen heeft kunnen ontwikkelen en hoopt dat hij anderen ook via deze weg kan stimuleren.

Favorieten/inspiratie

Onder andere Barceló, Noro, Meese, Kirkeby, Culver, Murillo en Tàpies.

De reis die een ieder aflegt is een persoonlijke, alles draait om interpretatie en zelfontwikkeling… Vrij zijn is key. Het borrelt omhoog en doet je bewegen…

Oscar Venema