Navigatie overslaan
Kies je cursus
Pol Taverne

Pol Taverne is grafiek- en fotografiedocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Pol? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Pol Taverne

Fotografie, Grafiek

Over Pol

Pol Taverne geeft les op een ontdekkende manier; door gewoon te beginnen met maken loop je vanzelf tegen allerlei moeilijkheden aan. Ze leert haar cursisten vervolgens de tips & tricks om die moeilijkheden zelf op te lossen. Iedereen heeft zijn eigen leertraject en leerstijl, ze vindt het leuk om daarop in te spelen en iedereen uit te dagen om zichzelf te overstijgen. Pol besteedt in haar lessen veel aandacht aan kunstgeschiedenis en gebruikt voorbeelden van relevante kunstenaars; er is al heel veel gedaan en daarvan kun je leren.

Opleiding en meer

Pol studeerde Autonome Beeldend Kunst aan Academie Minerva, volgde daarna de verkorte Docentenopleiding en haalde vervolgens haar Master Kunsteducatie in Groningen. In haar afstudeerthesis onderzocht ze hoe je kunstgeschiedenis kunt gebruiken als middel om zelf kunst te maken. Daartoe heeft ze onder andere zelf een half jaar gewerkt met Rembrandt als leermeester. Al meer dan twintig jaar heeft Pol haar eigen kunstenaarspraktijk. Daarnaast is ze docent aan Academie Minerva en werkt Pol als freelance docent beeldende vakken op het Praedinius Gymnasium.

Favorieten/inspiratie

De hele kunstgeschiedenis is haar referentiekader en inspiratiebron. Maar als ze drie namen moet noemen zijn het Antoni Tàpies, Hercules Seghers en Anselm Kiefer.

Ik ben er trots op als cursisten naar me toe komen om te zeggen: ik wist niet dat ik dit kon maken! Met andere woorden: als ze zichzelf verbazen en overstijgen. Iedereen heeft zijn eigen leertraject en leerstijl, daarop inspelen en iedereen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen vind ik het leukst om te doen.

Pol Taverne