Navigatie overslaan
Kies je cursus
Renske de Boer

Renske de Boer is zangdocent jazz bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Renske? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Renske de Boer

Zang

Over Renske

Van de kleuterjuf kreeg Renske de Boer op haar kop omdat ze haar vuistjes niet wilde opstapelen bij het zingen van Deze vuist op deze vuist. Maar gelukkig ontdekte Renske op 7-jarige leeftijd Bluesette van de Belgische jazzmuzikant Toots Thielemans, waardoor ze leerde dat er iets bestond dat 'jazz' heette. In die wereld kon Renske zingen en swingen op een manier dat voor haar goed voelde.

Inmiddels laat Renske anderen zien én voelen hoe zij controle kunnen krijgen over hun eigen instrument. En dat doet ze zeer gericht op de stem en de kracht van elke individuele leerling. Ze heeft zelfs leerlingen met spier-, kaak- en stembandproblemen geholpen via ontspannings- en stemoefeningen, waardoor ze geen operatie meer hoefden te ondergaan. Met complimenten van de KNO-arts!

Opleiding en meer

Renske studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze componeert en staat regelmatig op het podium met haar band The Originators. Haar droom kwam uit toen ze een album uitbracht met een van haar grote helden in de Nederlandse ska/reggae-scène. Naast de cursus bij VRIJDAG wil ze in de nabije toekomst graag meer workshops aanbieden.

Favorieten/inspiratie

Renske houdt van Ravel's strijkkwartet in F, de 'Dat Dare'-opname van Art Blakey's Jazz Messengers, Bill Evans' Danny Boy, jaren '70 bossa uit Brazilië, ballafon-bands, zoals Mamadou Diabete en ongeveer alles wat uit een JUNO 60 komt. Ook houdt ze van de Impresiones Intimas van Federico Mompou, waarschijnlijk alle hiphop-albums uit '93, Timber Timbre, Erykah Badu's Tiny Desk concert en alles hier tussenin en omheen.

Het leukste aan lesgeven vind ik het laten zien en voelen hoe makkelijk je controle kunt krijgen over je instrument / lichaam. En uiteraard de geboekte resultaten zien, heerlijk!

Renske de Boer