Navigatie overslaan
Kies je cursus
Rie-jetske Komen-Meinema

Rie-jetske Komen-Meinema is zangdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Rie-jetske? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Rie-jetske Komen-Meinema

Korte cursus (8 weken), Zang

Over Rie-jetske

Rie-jetske vindt het te gek als ze jonge kinderen enthousiast kan maken over zingen, muziek en theater. Het is voor haar geslaagd als cursisten deze lessen zó leuk vinden, dat ze hierna verder gaan met het bespelen van een instrument of een theaterroute kiezen. Het mooiste aan lesgeven vindt Rie-jetske dat ze iets moois teweeg kan brengen in de wereld. Het geeft haar bovendien veel levensvreugde en positiviteit om samen met jonge kinderen op onderzoek te gaan in beweging, expressie en geluid.

Opleiding en meer

Rie-jetske heeft Muziektheater gestudeerd aan de Vocal and Dance Academy in Den Haag, gevolgd door een studie Theatermaken en Zang aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze heeft ook lessen gevolgd van de Acteerstudio bij Paul Dekker en Complete Vocal Technique (CVT-zangtechniek) bij Vocalized. En daarnaast heeft Rie-jetske diverse workshops bij de Dirigentenakademie gevolgd.

Favoriete/inspiratie

Qua makers zijn Wende Snijders, Nora Fischer, Herman van Veen en Sven Ratzke inspiratiebronnen voor Rie-jetske, dit zijn mensen die zich kwetsbaar opstellen in deze soms te harde wereld. Ze houdt ook van de virtuoze taal van Shakespeare en Molière en heeft groot respect voor actrices die maatschappelijke kwesties aankaarten, zoals Robin Wright (House of Cards) en Emma Watson. De film La La Land heeft haar hart gestolen en ze is verslaafd aan de muziek van Eefje de Visser.

Een leven lang bezig zijn met muziek is het mooiste wat er is!

Rie-jetske Komen-Meinema